Denne uka ble det kjent at Marit Helene Stigen (41) forlater politiet og blir ny lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes fra 1. februar. Hun tok over som lensmann ved Stjørdal lensmannskontor i april 2009, og har også de siste årene hatt rollen som tjenesteenhetsleder i politiet i Værnesregionen med ansvar for seks kommuner.

Grugleder seg

Nå er det besluttet at politioverbetjent Arne Henrik Ulvin (50) konstitueres som tjenesteenhetsleder i Værnesregionen fra 15. desember. Han vil samtidig ha lensmannsrollen i Malvik og Stjørdal.

– Det blir som å hoppe etter Wirkola. Jeg må finne min måte å jobbe på, og jeg har de samme ansatte å spille på som er en fantastisk gjeng. Politiet i Værnesregionen er en veldrevet organisasjon med et godt renommé, sier Arne Henrik Ulvin til Bladet.

Han presiserer at det er en midlertidig rolle han skal fylle.

– Jeg er glad for at stillingen lyses ut slik at det blir en ryddig prosess, forteller 50-åringen.

Ulvin grugleder seg til å komme i gang fra midten av desember.

– Gleder meg mest. Jeg har gått i hælene på Marit de siste årene, og vet litt hva det går ut på. Det er en spennende periode vi går inn i, der vi er på oppløpssiden av politireformen, sier han, som gjerne skulle sett at Marit Helene Stigen fortsatte i politiet.

– Det er synd at vi mister Marit, men jeg unner henne alt godt. Marit har vært en fantastisk leder både for meg personlig og for de andre ansatte. Hun har vært en bauta i arbeidet opp mot kommunene og samarbeidspartnere, sier Arne Henrik Ulvin.

Lyses ut raskt

Marit Helene Stigen tar selv ut ferie fra midten av desember.

– Men jeg vil være til stede enkeltdager i januar, for å sluttføre arbeid og overføre oppgaver og kunnskap, forteller hun.

John Paulsby og Berit Johanne Eidsmo fortsetter i sine lensmannsstillinger i Selbu/Tydal og Meråker til sommeren 2018 til driftssetting av ny organisasjon. Denne ordningen gjelder til fast tjenesteenhetsleder er ansatt.

I rollen som leder av vakt- og patruljesystemet i Værnesregionen vil Svein Erik Gjølmesli fungere i samme periode. Dette er Ulvin sin faste rolle.

Politimester Nils Kristian Moe opplyste til Bladet onsdag ettermiddag at stillingen som tjenesteenhetsleder i Værnesregionen blir lyst ut så fort som mulig.