To menn i 20-årene skal ha gått til fysisk angrep på politiet i forbindelse med en arrestasjon i Stjørdal sentrum ved 01-tida natt til fredag.

Ifølge lensmann Marit Helene Stigen skal en politibetjent ha blitt sparket og forsøkt skallet og slått i ansiktet. Det skal også ha blitt kastet flasker mot politi og utrykningskjøretøy på stedet.

Ville inn på adresse

Stigen forteller at politiet ble tilkalt etter at en familie ble oppsøkt av en gruppe personer ved 23-tida fredag.

– Meldinga gikk ut på at flere personer møtte opp på døra og ville inn på en adresse i sentrum. De var påtrengende og skal ha utøvd vold mot to beboere i huset. En tredje person ble utsatt for trusler, sier Stigen.

En politipatrulje rykket ut til stedet, men ble angrepet da de skulle anholde gjerningspersonene.

– Det ble utøvd vold og framsatt trusler mot politibetjentene. Det ble derfor tilkalt forsterkninger fra Trondheim. De to siktede ble til slutt pågrepet og satt i arresten, sier Stigen.

Anmeldt

Hun opplyser at en av mennene er anmeldt for vold og trusler mot offentlig tjenestemann, samt å ikke ha etterkommet pålegg fra politiet. Vedkommende er også anmeldt for kroppskrenkelse mot et av familiemedlemmene. Den andre mannen er anmeldt for kroppskrenkelse og ikke ha etterkommet pålegg fra politiet. I tillegg er en av dem anmeldt for skadeverk på en politibil.

Ingen personer ble alvorlig skadet i tumultene, men politibetjentene vil bli fulgt opp i henhold til politiets HMS-instruks.

Mange voldssaker mot politiet

De to pågrepne mennene vil bli avhørt fredag. Begge er ifølge Stigen kjenninger av politiet. Saken vil bli etterforsket og det er foreløpig uklart hva slags relasjon de to har til familien som ble oppsøkt.

Antall voldssaker mot offentlig tjenesteperson har økt voldsomt i Værnesregionen det siste året.

– Det er ei utvikling vi ikke liker. Politiet har nulltoleranse og anmelder alle slike forhold, sier Marit Helene Stigen.