Betania Malvik konkurrer nå om en ny avtale med Helse Midt-Norge.

– Vi har levert et anbud innenfor arbeidsrettet rehabilitering. Helse Midt-Norge avgjør konkurransen i begynnelsen av desember, sier direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Eggen Skogrand.

Redusert aktivitet

Helsevirksomheten tapte i sommer en større anbudskonkurranse og så mye som 90 prosent av aktiviteten kan bli redusert fra årsskiftet. Dersom Betania Malvik får tilslaget i den nye anbudskonkurranse kan antallet tapte arbeidsplasser bli færre enn først anslått.

– Hvor mange er umulig å svare på. Det kommer helt an på hva slags avtale vi får. Vårt hovedfokus er å sikre nye, gode behandlingstilbud til aktuelle pasientgrupper, sier Skogrand.

Tøff konkurranse

Hun tror imidlertid konkurransen om det nye anbudet vil være tøff.

– Jeg tror mange har levert anbud. Det er aktører fra hele helseregionen, både Møre og Romsdal og trøndelagsfylkene, sier Skogrand.

Fakkeltog

Onsdag 29. november arrangerer Fagforbundet på Røros fakkeltog mot anbudspolitikken i helsevesenet.

– Det synes jeg er et godt tiltak. Jeg støtter opp om det fokus arrangørene har når det gjelder negative konsekvenser knyttet til dagens helseanbud. Store og sterke fagmiljø tar mange år å bygge, men er lett å rive ned med dagens ordninger. Dette handler om hva slags helsevesen vi vil ha. Ønsker vi at overskuddet havner i hendene på enkeltpersoner eller et overskudd som kan videreutvikle gode behandlingstilbud som kommer pasienten til gode, sier Ingfrid Eggen Skogrand.