– Det ble til slutt mye mer arbeidssomt enn vi så for oss på forhånd. Jeg var så lei de første dagene etter at vi var ferdige med filmen. Men nå har det gått over. Selv synes vi resultatet ble veldig bra, sier Knut Aage Dahl (35) fra Trondheim.

Sammen med kameraten Torgeir Lien Wennersberg (26) fra Stjørdal satte han i gang et prosjekt i sommer. Kollegene på Stjørdal Foto ville lage en timelapse-video av Trondheim by. Begge er glade i trønderhovedstaden.

– Knut Atle er god på foto, mens jeg har kunnskap om videoredigering. Ingen av oss kunne noe særlig om timelapse før vi gikk i gang. Det så vi på som ei utfordring som vi skulle klare, forteller Wennersberg.

VIDEO | Se timelapse-videoen av Trondheim øverst i saken!

80.000 bilder

I august gikk Knut Aage Dahl i gang med fotojobben. Det ble mange våkennetter fram til det endelige resultatet ble publisert i midten av november.

– Jeg jobber jo fulltid, så fotodelen skjedde alt fra klokka 22 om kvelden til klokka 02–03 om natta. Jeg holdt på nesten hver dag, og til slutt ble det passe slitsomt, sier Dahl og smiler.

Etter hvert ble det så mange bilder at 35-åringen måtte kjøpe seg tre nye harddisker. Opp mot 80.000 bilder ble lastet inn.

– Det er rundt 7.000 bilder med i videoen, så vi har mye ubrukt materiale, sier Dahl.

Saken fortsetter under bildet.

Torgeir Lien Wennersberg (t.v.) og Knut Aage Dahl er godt fornøyd med timelapse-videoen av Trondheim by. Foto: Lars Sørnes

Torgeir Lien Wennersberg forklarer at de bygde timelapse-videoen sakte men sikkert opp.

– Jeg klipte underveis og laget flere utkast. Vi diskuterte hele tiden hva som skulle være med. Til slutt bestemte vi oss for å gå etter de store kjennemerkene, forteller 26-åringen.

Stjørdal neste?

Kameratene anslår at de brukte over 1.000 timer totalt på sluttproduktet. Videoen ble publisert på ulike kanaler på sosiale medier. På Facebook nærmer den seg 100.000 visninger. Videoen varer i 2 minutter og 20 sekunder.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Responsen har vært spesielt stor fra Trondheim naturligvis, sier Wennersberg.

Før de gikk i gang med prosjektet sendte de en forespørsel til flere aktører i Trondheim om et samarbeid. Men de fikk aldri noe svar.

– Akkurat det var litt overraskende egentlig. Men etter at videoen ble publisert har flere tatt kontakt med oss som vil bruke deler av det vi laget. Det er artig, sier Dahl.

– Nå blir neste prosjekt en video av Stjørdal?

– Vi er ikke fremmed for det. Her har vi Steinvikholmen, Forbordsfjellet, flyplassen og Kimen kulturhus å spille på, for å nevne noe. Det kan bli aktuelt.