– Rundt klokka sju i morges var det en del folk i butikken. De må ha blitt lokket av de gode tilbudene, sier Linn Krumsvik ved Norli Malvik.

Da Bladet besøkte kjøpesenteret ved 08-tida på Black Friday hadde morgenrushet roet seg. Hommelvikjenta Marte Bolme Stokke (10) var en av få kunder i bokhandelen.

På en av årets største handledager ruslet hun rundt i senteret og kikket på de mange tilbudene.

– Jeg har gått og sett litt mens mamma er på Cubus og kjøper en gave. Her har jeg funnet en litt morsom lekelarve, forteller 10-åringen fra Grønberg.

Tredobling

Bak kassen i bokhandelen har Linn Krumsvik allerede ekspedert en hel del kunder. Hun har store forventninger til dagen.

– Det er første gangen at vi er med på Black Friday her i Malvik, men forventningene er store. Det har gått veldig bra på kundekvelder og andre handledager er på senteret. Vi håper å tredoble omsetninga vår, sier Krumsvik.

Økt omsetning

Senterleder Tone Moum Drazkowski regner med økt omsetning for hele senteret på Black Friday.

– Vi forventer et vanvittig omsetningsløft i dag, mange butikker har gode tilbud. Black Friday har blitt en knakende god salgsdag. Men det er vanskelig å tallfeste noe før i kveld klokka 20, sa Drazkowski til Bladet fredag morgen.

Kundene har forventninger

Black Friday har amerikansk opprinnelse og ble for første gang brukt i Norge i 2010. Norwegian Outlet i Vestby introduserte handledagen her til lands, ifølge Wikipedia.

Ifølge senterlederen er det knyttet store forventninger til dagen.

– Det har blitt en sterk kjøpedag. Folk forventer å få gode tilbud og billige varer. Forventningene er store og butikkene må være med. Det ser ut til at Black Friday har kommet for å bli, sier hun.