Halsen Musikkforening er godt i gang med forberedelsene til sin nyttårskonsert nummer 21 i rekken. Også konserten lørdag 20. januar i Scandic Hell Amfi.

Gleder seg

Asgeir Finserås som leder Halsen Musikkforening, gleder seg. Nyttårskonserten er Halsen Musikkforening sitt absolutte høydepunkt i sesongen.

– I Rica Hall er det god plass og vi fyller nesten salen hvert år, sier Finserås.

I 2016 da Wenche Myhre var solist, ble det utsolgt to uker før konserten. Solister i 2017 var Frode Alnæs og Reidun Sæther. Billetter til nyttårskonserten i januar er allerede lagt ut for salg på Ticketmaster på nett.

Finserås er veldig tilfreds med at Eli Kristi Hansveen og Are Hembre blir med som solister.

– Dirigent Eldar Nilsen var også med oss i 2015. Vi likte ham veldig godt og er glade for at vi får ham som dirigent også i 2018, sier Finserås.

Hovedsolist

Årets hovedsolist er sopran Eli Kristin Hanssveen. Hun har bakgrunn som pop- og visesanger før hun begynte med klassisk musikk. Hun debuterte på Den Norske Opera i 2002. I 2007 ble Hanssveen fast ansatt ved operaen. Hun har hatt mange ledende roller i oppsetninger som «Barabbas», «Die Flädermaus», «Jorden rundt på 80 dager» og «Hamsun i kjærlighet». I 2009 mottok hun som første vinner, Tom Wilhelmsens Opera- og Ballettpris sammen med ballettdanseren Maiko Nishino-Ekeberg.

Tenor Are Hembre fra Stjørdal stiller opp i Nyttårskonserten.

For det norske folk er Eli Kristin Hanssveen kanskje mest kjent for sin deltakelse i NRK-programmet Stjernekamp i 2013. Der kom hun på fjerdeplass.

– Vi har også fått med oss dalførets egen tenor, Are Hembre. Are er en godt omtalt tenor i Trøndersk sammenheng. Han har høstet fantastiske kritikker for sin store, varme stemme, og opplever stor suksess til tross for sin unge alder, sier Asgeir Finserås.

En kapasitet

Årets dirigent er Eldar Nilsen. Dette blir andre gangen Nilsen dirigerer Nyttårskonserten på Hell.

Eldar Nilsen stiller opp som dirigent for nyttårskonserten.

Nilsen har arbeidet med alle de profesjonelle militærkorpsene i Norge siden 1985 – både som dirigent og sjef. Han har dirigert de fleste av landets profesjonelle symfoniorkestre, samt ledet produksjoner for Den Norske Opera.

I perioden 1992 til 2007 var Nilsen musikalsk leder for det årlige Peer Gynt-stevnet, noe han fikk Grieg-prisen for i 2004. Siden 2005 til høsten 2017 har Nilsen vært Musikkmajor og musikalsk leder for H M Kongens Gardes Musikkorps. For sitt arbeid med ungdommene ble Nilsen i år tildelt Forsvarsmedaljen med laurbærgren.

– Vi er veldig glade for å ha fått en så stor kapasitet med på laget til nyttårskonserten, smiler Finserås.

To priser skal deles ut under nyttårskonserten. Det er ildsjelprisen og Bladets musikkpris.

Tildeling av Bladets Musikkpris er et fast innslag under nyttårskonserten. Her får Bjørn Marius Hegge utdelt musikkprisen i 2016 av Bladets nyhetsredaktør Jon Håkon Slungård (til venstre)

Solist Are Hembre fikk musikkprisen i 2009. I fjor ble prisen tildelt Bjørn Marius Hegge. Rune Sagen ble tildelt Danske Banks Ildsjelpris.

Redd Barna avdeling Stjørdal er samarbeidspartner på konserten.

Nyttårsbuffét

Sjefen for Halsen Musikkforening håper på fullt hus i Scandic Hall i januar. Tradisjonen tro legges to typer billetter ut for salg.

En billett gir bare adgang til nyttårskonserten. Den andre billettypen inkluderer helaften med nyttårsbuffé på Scandic Hell Hotel.