En 18-åring ble stanset på fylkesveg 26 ved Mælen bru av det vedkommende trodde var en sivil politipatrulje lørdag kveld. Ungdommen satt alene i bilen.

– Det var to personer – en kvinne og en mann – som utga seg for å være fra politiet. De hevdet at personen hadde kjørt for fort i 60-sonen på stedet. Det ble også brukt blålys. Det endte med at de tok med seg førerkortet til sjåføren, sier politiførstebetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor.

– Alvorlig

18-åringen, som er hjemmehørende i Stjørdal kommune, tok kontakt med politiet i ettertid og hadde en del spørsmål om det som skjedde.

– Vi får høre om flere ting som ikke er faste rutiner ved en politikontroll. Det skjedde mye rart i det som viser seg å være en falsk kontroll, forteller Gjølmesli.

Forholdet ble anmeldt mandag. Ifølge Gjølmesli har tenåringen i ettertid av kontrollen opplevd at identiteten er blitt misbrukt på offentlige nettsider.

– Førerkortet er imidlertid kommet til rette igjen. Det var noen som fant det i Stjørdal sentrum og leverte det til politiet, sier han.

Politiet har satt i gang etterforskning.

– Vi ser svært alvorlig på saken, dette er ikke bra i det hele tatt. Her er det flere momenter. Det er straffbart å utgi seg for å være politi. I tillegg ble førerkortet stjålet og identiteten misbrukt, sier Gjølmesli, som legger til at 18-åringen ikke har det bra etter det som skjedde.

Ber om tips

Ingen er så langt pågrepet. Politiførstebetjent Gjølmesli ber nå om tips og opplysninger i saken. Hvis noen har opplevd tilsvarende hendelser, eller kjenner til personer som utgir seg for å komme fra politiet, så ber han at ordensmakten blir kontaktet.

– Ettersom det blant annet ble brukt blålys under seansen, så kan det være en gjenkjennbar detalj noen kjenner til, sier Gjølmesli.

– Og når folk i framtiden blir stanset av sivile politipatruljer, så be om å få se ID-kort hvis det ikke blir vist fram automatisk, understreker han.