De ansatte var samlet til det som flere av dem trodde var det siste julebordet med kollegaene ved Betania Malvik, da administrerende direktør Tor Inge Skjøtskift ved Lukas Stiftelsen kunne gi dem gladmeldingen som kan redde en del av arbeidsplassene.

Ny avtale

- Helse Midt-Norge tildeler avtale med Betania, og to andre private leverandører, om tilbud innen arbeidsrettet rehabilitering. Avtalen har en samlet verdi på 46 millioner, og Betania skal ha fått en tredel av disse, melder adressa.no.

Rundt 80 av de 100 ansatte har de siste månedene forberedt seg på at arbeidsplassene ville bli avviklet ved årsskiftet, etter at Betania tapte anbudet om fortsatt oppdrag med rehabilitering for Helse Midt-Norge.

Mistet anbud

- Vi har ikke helt fått landet etter beskjeden. Men det er ingen tvil om at denne avtalen betyr veldig mye for oss. Det er ikke til å legge skjul på at vi fikk et skudd for baugen da vi mistet det omfattende anbudet. Konsekvensen ble at cirka 80 ansatte måtte gå. Siden den gang har flere fått nye jobber, mens andre igjen står igjen på bar bakke, sier Skjøtskift til adressa.no

Skjøtskift sier til adressa.no at de foreløpig ikke kan si hvor mange ansatte som kan få fortsette ved Betania

- Det er litt tidlig å skissere hvor mange det blir, men det er en stor avtale som gjør at mange som mistet jobben får den tilbake. Det er helt fantastisk med tanke på at det har gått så kort tid etter nederlaget, og vi ikke har rukket å avvikle, sier han til adressa.no

Fire års varighet

Helse Midt-Norge skriver på sine hjemmesider at de nye avtalene gjelder fra 1. januar 2018 med fire års varighet.

Omfanget av avtalene som er inngått med Betania Malvik, Frisknett AS og Muritunet AS er på 17 500 polikliniske konsultasjoner, 27 plasser for dagbehandling og 19 plasser for døgnbehandling. Samlet verdi for avtalene med de tre er inntil 46 millioner kroner i året. Avtalenes varighet er fire år, med mulighet for fornyelse i fire år.