Styret i Norsk Kylling har bestemt at det nye kyllingslakteriet skal bygges på Furumoen i Orkdal.

Beslutninga ble kunngjort på et allmøte for de ansatte på Støren ved 14.30-tida fredag ettermiddag.

Konsekvenser

Ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune (Ap), legger ikke skjul på at hun er skuffet.

- Vi er selvfølgelig skuffet på vegne av Trondheimsregionen og trøndersk landbruk over den beslutningen. Denne beslutningen viser bare hvor store konsekvensene er når Fylkesmannen håndterer slike spørsmål på denne måten, sier Aune.

Attraktiv tomt

Ordføreren og andre sentrale personer i kommunen har lenge jobbet for å lokke Norsk Kylling til Malvik og Kjeldsbergtomta på Sveberg.

Saken fortsetter under bildet.

Malvik kommune har lenge jobbet for å lokke Norsk Kylling hit til Sveberg. Foto: Erling Skjervold

- Malvik kommune har ei tomt som er akkurat så stor som Norsk Kylling har uttrykt behov for. Denne tomta er fremdeles Trondheimsregionens mest attraktive tomt, og vi ser fram til en fortsatt god dialog både med grunneiere, Rema og andre interessenter som ser muligheter i hjertet av Trøndelag. Så er det i denne saken til syvende og sist opp til styret i Norsk Kylling å kvalitetssikre de økonomiske elementene i denne saken, og vi må respektere styrets konklusjon, sier Ingrid Aune.

Grundig prosess

Valget av tomta på Furumoen i Orkdal kommune kommer etter en grundig prosess, der 15 potensielle plasseringer i Midt-Norge er analysert, ifølge en pressemelding fra Norsk Kylling. I finalerunden ble Furumoen vurdert opp mot alternativer i Malvik og i Midtre Gauldal, hvor dagens fabrikk ligger.

– I en totalvurdering, der en mengde faktorer er analysert, kom Orkdal ut som det beste alternativet. Norsk Kylling har lenge kommunisert at Orkdal er foretrukket såfremt reguleringsprosesser muliggjør bygging på Furumoen. Onsdag 6. desember fikk vi bekreftet at reguleringsplaner er godkjent og tomten er klar for bygging av en av de største satsninger på norsk matproduksjon noensinne, sier styreleder Ole Robert Reitan i Norsk Kylling.

Gedigen satsing

I pressemeldingen heter det at den nye fabrikken i Orkdal skal være verdensledende i sitt slag og gi et solid fundament i Midt-Norge for fremtidig næringsmiddelproduksjon basert på lokalt produsert kylling.

- Vi ønsker å bygge verdens mest energismarte produksjonsanlegg i Orkdal. Fabrikken blir navet i en gedigen satsing på landbruk og matproduksjon gjennom hele vår verdikjede for hvitt kjøtt i Midt-Norge, sier administrerende direktør ved Norsk Kylling, Kjell Stokbakken.

Kyllingproduksjonen på dagens fabrikk på Støren vil pågå inntil det nye anlegget er i drift.