Sparebanken1 SMN søker etter unge talent fra Trøndelag og Nordvestlandet.

Lokalbanken ønsker å dele ut 600 000 kroner i stipend til unge lokale talent innen kategoriene nærings- og samfunnsutvikling, idrett og kultur.

Unge talenter

Det er nå 21. gang banken skal dele ut talentstipend. Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut totalt millioner kroner i talentstipend, opplyser banksjef Lill Bente Totland.

Hun oppfordrer unge fra Værnesregionen til å søke. Det er også mulig å nominere noen man kjenner.

– Vi ønsker å være med å heie på dem som kan skape begeistring og vekst i vår region, og håper vi får mange søknader fra nettopp vårt lokalområde, sier hun.

I fjor vant blant annet håndballspiller Silje Kathrine Waade fra Stjørdal, danser Jens Bastian Aamodt fra Stjørdal, scenograf Meysam Hosseini fra Stjørdal og sanger Torstein Fosmo fra Malvik.

Totland nevner at det var hallsjef i Stjørdalshallen, Thule Nervik, som nominerte Silje Kathrine Waade til prisen i fjor.

– Vi ønsker flest mulig søkere fra regionen vår, og flest mulig utdelinger lokalt. Og som sagt kan man nominere andre, så det er bare å se seg rundt i nabolaget og lokalt hvem som kunne fortjene å få en slik pris, sier Totland.

50.000 til hovedvinneren

Banken skal dele ut stipend i tre kategorier; samfunn, idrett og kultur. Vinnerne blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer.

Hovedstipendvinnerne i hver kategori mottar 50 000 kroner, mens øvrige vinnere får 20 000 kroner.

Totland er spesielt spent på søknadene til den nye samfunnskategorien.

– Vi har tidligere delt ut stipend til unge gründere, og nå har vi utvidet kategorien. Vi ser for eksempel etter forskerspirer og unge samfunnsbyggere med et talent innen innovasjon, samfunns- og næringsutvikling. Jeg vet det finnes mange engasjerte, initiativrike ungdommer her i området, så jeg oppfordrer alle til å søke, eller nominere noen de kjenner, sier Totland.

Gode formål

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet. Hvert år bevilger banken titall millioner kroner til allmennyttige formål, opplyser Totland.

Beløpet avhenger av bankens overskudd.

– SpareBank 1 SMN er landsdelens største private bidragsyter og har i løpet av de siste ti årene delt ut mer enn 600 millioner kroner til gode formål. Søknadsfristen til SpareBank 1 SMN Talentstipend er 15. januar, og man søker på smn.no/talentstipend, opplyser banken i en pressemelding.