Det uttalte leder for idrettslaget Varden, Øyvind Slungård, da han mottok prisen fra Gjensidigestiftelsen mandag formiddag.

- Dette gir oss mulighet til å produsere snø på vinteren og lagre den utover sesongen. Det sikrer mer stabile snøforhold både for langrenn og skiskyting, sier Slungård.

I dag overrakte Gjensidigestiftelsen en real gladnyhet til alle skifrelste.

Det er samme trassé som blir brukt sommer og vinter, og den nye satsingen vil forbedre løypa både sommerstid og vintertid. Rulleskiløypa vil føre til at langrennsfolket i Meråker kan tilby skispor også med mindre mengder snø enn det i dag er behov for.

Fullfinansiert

Med bidraget på 1,7 millioner kroner er rulleskiløypa i Grova fullfinansiert.

Pengene fikk idrettslaget av en pott på 5 5 millioner kroner til fordeling på 43 søkere i Nord-Trøndelag. Gjensidigestiftelsen sier i sin begrunnelse at de legger vekt på både gjennomføringsevnen og dugnadsinnsatsen.

- Penger eller tildelinger fra stiftelsen skal bidra til tryggere og mer aktive samfunn. Vi prioriterer søkere som har vist stor gjennomføringsvne tidligere. At dette er noe det blir noe av, sier Torstein Mørseth som er styreleder i Gjensidige Stjørdal brannkasse.

Han representerte Gjensidigestiftelsen under tildelingen som fant sted på Meråker videregående skole mandag klokken 14.

Kommer mange til gode

Mørseth la også til grunn at dette tiltaket kommer svært mange til gode.

- Dette er et tiltak som når mange og forskjellige grupper. Både ungdom, idrettsfolk, hyttebrukere og voksne. Det er mange som får glede av dette, sa Mørseth under utdelingen.

Gjensidigestiftelsen legger vekt på at det skal ligge en lokal dugnadsinnsats bak tiltaket.