Alle de dyktige musikerne i Hegra Hornmusikklag bidro til at det ble en særdeles minnerik kveld for de mange som hadde tatt turen til Hegra kirke søndag.

Spesielt var det solistprestasjonene, og særlig de Sofie Venæs bidro med i løpet av den 1,5 times lange konserten, som skilte seg ut. For maken til sangprestasjoner er det ikke ofte vi har opplevd.

Sofie Venæs ble overrakt Odd Håves Minnestipend på julekonserten for ett år siden. I god tradisjon var hun invitert inn i årets konsert for å vise fram sitt store sangtalent.

Allerede i det første stykket hvor hun sang ”Mitt hjerte alltid vanker” fikk vi sett og hørt hvilke kvaliteter den unge sangeren innehar. I denne svenske folketonen og hvor en danske står for teksten, fikk vi oppleve en sangprestasjon med stor innlevelse. Lufta nærmest dirret inne i Hegra kirke.

Da stykkene som Sofie sang på, var av et annet slag, som på ”Trassvisa hennes Tora” av Alf Prøysen og Egil Monn-Iversen, fikk vi sett andre og noen lettere sider av sangeren.

Totalt var hun i aksjon i hele fem av numrene under konserten, og kvitterte med på en solid måte for stipendet hun mottok i forbindelse med konserten.

Egne solister

Hegra Hornmusikklag stilte også med noen av sine faste musikere som solister. Unge Trine Alice Hauge Johnsen imponerte på trompet sammen med Liv Irene Bang i stykket ”Vidda” av Ole Edvard Antonsen/Atle Hanstensen, og høstet langvarig og mye applaus fra publikum.

Imponerte gjorde også korpsets leder Guro Haugan på tverrfløyte hvor hun sammen med Steinar Venæs på euphonium var solister i stykket ”Benedictus”, et middelaldrestykke fra The Armed Man.

Konserten med Hegra Hornmusikklag ble ekstra variert denne gangen, også fordi mannskoret Lånke Kor-All bidro med korsang. De 13 karene i koret framførte tre egne sanger, blant annet ”Nordnorsk julesalme”, før de sammen med korps og Sofie Venæs framførte stykket ”Himmel på jord”.

Solid dirigent

Frode Krogstad har vært Hegra Hornmusikklags faste dirigent og musikalsk leder siden 2007. Under konserten i Hegra kirke både fortalte han om mange av stykkene de hadde valgt ut og dirigerte sine musikere på en slik måte, at det låt både fyldig og godt framme ved alterringen, selv om de mange musikerne satt trangere enn de noen gang har gjort.

Med Deilig er Jorden som avslutningsnummer, og hvor alle sang med, ble det satt et verdig punktum denne gangen for en mektig julekonsert levert av Hegra Hornmusikklag.