Nå har eierselskapet besluttet å utsette utbyggingsplanene på ubestemt tid.

–  Vi ser litt annerledes på situasjonen nå enn da vi kjøpte, sier Erik Schløsser-Møller til Bladet.

Saken fortsetter under bildet.

Dette bygget i Hommelvik har stått tomt siden Spareban 1 flyttet ut i april. Foto: Anders Fossum

Han er styreleder i Øyavegen utbygging AS – selskapet som i vår kjøpte sentrumseiendommen av Sparebank 1 SMN. Da lokalavisa omtalte handelen i januar uttalte Schløsser-Møller at planen var å leie ut bygget i 1–2 år og deretter reise ei boligblokk på tomta.

Venter på Coop

Nå har selskapet tatt et nytt veivalg.

– I starten så vi for oss et kortsiktig leieforhold. Nå har vi endret litt på planene og ønsker oss noe mer langsiktig. Vi har innsett at det vil ta tid før vi kommer i mål med utvikling av eiendommen. Det kommer ikke til å skje noe på tomta vår før Coop har bestemt seg for hva de vil gjøre med naboeiendommen, sier Schløsser-Møller.

Coop har skrevet en opsjonsavtale med grunneier Fritz Bade og planlegger å etablere en ny dagligvarebutikk på Stillashustomta.

Coop jobber parallelt

Administrerende direktør i Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei, opplyser at dialogen er god og at det jobbes med kommunale godkjennelser for å starte bygging på Sannan.

Saken fortsetter under bildet.

Administrerende direktør i Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei. Foto: Trond Nøstberg

– Coop har stor tro på prosjektet. Parallelt med dette arbeider vi med fremtidig anvendelse av vårt bygg i dagens sentrum, men vil ikke konkludere der før vi har endelig avklaring på den nye butikken, skriver Skei i en epost til Bladet.

Erik Schløsser-Møller i Øyavegen utbygging AS tror det vil bli enklere å skaffe leietakere dersom de kan lokke med langsiktige avtaler.

Ikke gunstig

Ifølge styrelederen har selskapet hatt flere interessenter.

– Noen har vi måttet si nei til. Vi mente at de ikke passet inn. Vi ønsker oss leieaktører som kan tilføre noe til Hommelvik, sier han.

Schløsser-Møller vedgår at det ikke er spesielt gunstig at bygget blir stående tomt over tid.

– Det er ikke gratis og vi har satt på en næringsmegler. Men det er ikke slik at jeg mister nattesøvnen, sier han.