Et samarbeid mellom kommunen, fylkeskommunen og Telenor har gitt bedre mobildekning langs Selbuvegen og for turfolket i marka.

Den nye basestasjonen og mobilmasta på Nonstadberget har gitt langt bedre dekning langs Fylkesveg 963 (Selbuvegen). Dette gir beboerne og bedriftene på strekningen Halla, Fossen, Bakken og Karlstad langt bedre dekning på mobilen. De som er på tur i skianlegget på Jervskogen og utfartsterrenget i området opplever også at det er blitt mulig å bruke mobiltelefonen.

Konstruktivt og løsningsorientert

– Det var i oktober i fjor det ble inngått en intensjonsavtale mellom Sør-Trøndelag fylkeskommune og Telenor om et samarbeidsprosjekt for å utbedre mobildekningen i dette området. Avtalen gikk på at fylkeskommunen og Malvik kommune etablerte hytte, mast og kraft, mens Telenor sørget for antenner, kabler, samband og radioutstyr. Dette har vært et veldig konstruktivt og løsningsorientert, sier e-koordinator i fylkeskommunen, Pål Magnar Dahlø, som selv har konstatert at mobildekningen er på plass både langs fylkesvegen og godt inne i marka.

Det at basestasjonene er på plass gjør at moderne digitale tjenester blir mulig å benytte, og at områdene blir sikrere å ferdes i både for trafikanter, de som bor der og andre brukere av områdene.

Investering på totalt 2,1 millioner

Den nye basestasjonen og mobilmasta, som ruver 30 meter over Nonstaberget, har en total investering på 2,1 millioner kroner og leverer både tale- og datadekning. Foreløpig er det bare Telenor som er koblet på, men basestasjonen er klargjort for flere mobiloperatører.

– Infrastruktur for mobildekning og bredbånd er en viktig del av strategien for fylkeskommunen. Vi er opptatt av at folk skal ha nettdekning over alt – alltid. Nå skal vi bygge ut mer fiber langs Selbuvegen og i Mostadmark, sa Pål Magnar Dahlø da partene i samarbeidet og spleiselaget var samlet for å markere at prosjektet var vel gjennomført.

– Dette prosjektet har tatt litt tid. Når det skal bygges nye basestasjoner opplever vi ofte mye rart underveis for å få mastene på plass, forklarte Dahlø, som får mye av æren for utbyggingen som var helt avhengig av at flere parter gikk sammen i et spleiselag.

Skjedde ikke i fjor

Ordfører Ingrid Aune (Ap), har vært en aktiv pådriver mot Telenor for å få fortgang på prosjektet slik at en del av kommunen skulle få god mobildekning, er svært godt fornøyd med at basestasjonen på Nonstadberget er satt i drift.

– Vi håpet å kunne ringe inn jula med mobiltelefon via den nye basestasjonen for ett år siden. Det skjedde ikke i fjor. Men nå har de fått mobildekning. Flere har gjort en flott innsats og en god jobb for å få dette til, sa ordføreren under markeringen av det vellykkede spleiselaget.