Fra januar til slutten av mars neste år vil det bli hektisk byggeaktivitet i kjøpesenteret på Sveberg.

Eierselskapet har bestemt seg for å ruste opp de sju år gamle handelslokalene.

Saken fortsetter under bildet.

All belysning skal blant annet skiftes ut i fellesarealet. Det skal gi et varmere lys. Foto: Illustrasjon

Senterleder Tone Moum Drazkowski opplyser at det rett etter nyttår vil bli satt i gang en større innvendig ombygging.

– Det er ikke til å stikke under en stol at fellesarealet ikke er spesielt trivelig. Det begynner å bli slitt og er modent for oppgradering. Alt vil bli malt opp og belysningen skal byttes ut. Vi kommer til å bruke en del lyst tremateriale for å skape rene og pene flater. Vi vil også lage flere møtepunkt hvor kundene kan sette seg ned å ta en kopp kaffe, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Flere møtepunkt med innslag av grønt skal spres rundt i senteret. Foto: Illustrasjon

I januar avslutter Biltema og Skoringen leieforholdet i senteret. Biltema slår sammen butikkene på Hell og Sveberg, og åpner et stort varehus i Stjørdal. Flyttinga gir ifølge Drazkowski senterledelsen en gyllen mulighet til å revitalisere kjøpesenteret.

– Biltema er et bra konsept, men butikkens plassering her på Sveberg er ukurant. Vi har en forside og en bakside i senteret. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier hun og legger til at alle butikkene heretter skal plasseres med synlig inngang mot fellesarealene. Det blir knallbra og veldig annerledes. Som da senteret var nybygd, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Omtrent slik ser eierselskapet for seg butikkstrukturen etter ombygginga. Foto: Illustrasjon

Drazkowski sier hun ikke har oversikt over byggekostnadene, men er klar på at det dreier seg om flere millioner kroner. Administrerende direktør i driftsselskapet Nærsenter utvikling AS, Halvor Krafft, sier det forhandles om priser på arbeidet i disse dager.

Påska 2018

Drazkowski forteller at målet er å kunne ferdigstille ombygginga til påske 2018. Byggeaktiviteten vil ikke påvirke åpningstida og heller ikke få store følger for leietakerne, ifølge senterlederen.

– Det vil bli håndverkere på huset fra januar av, men det skal ikke gå på bekostning av noe. Vi må opprettholde handelen, sier hun.

Skal ikke konkurrere med bysenter

Senterledelsen vil samtidig rendyrke det såkalte nærsenterkonseptet. Drazkowski har en tydelig strategi på hva slags butikkmiks hun ønsker seg i framtiden.

Saken fortsetter under bildet.

Malvik Senter skal ikke være en konkurrent til senter som Torgkvartalet, City Lade og Sirkus Shopping. Foto: Anders Fossum

– Vi er ikke et shoppingsenter og skal ikke konkurrere med Torgkvartalet, City Lade og Sirkus Shopping. Vi skal være et senter som legger til rette for den raske handelen. Tilgjengelighet er viktig. Det skal være lett å parkere og lett å komme seg inn og ut, sier Drazkowski.

Nei til mer klær og sko

Ved inngangspartiet i senteret planlegges det et helgeåpent restaurantkonsept. I tillegg til dagens leietakere ønsker senterlederen seg blant annet flere gave- og interiørbutikker, en jernvareforretning og aktører innenfor kosmetikk og parfyme.

På lang sikt har hun en plan om å få på plass flere helserelaterte tjenester i senteret.

– Klær- og skobutikker er det ikke behov for. Vi har Cubus og Risøe. Vi ser en veldig endring i markedet for klær og sko. Spesielt sko har tapt terreng de siste årene. Folk handler på nett og det er vanskelig å drive tradisjonell butikk, sier Drazkowski.