Ordfører Ivar Vigdenes tror ikke det er politisk flertall for å stenge biblioteket på Kimen søndager.

Lørdag skrev Bladet om bibliotektsjefens bekymringer for drift av biblioteket i Kimen. Han var blant annet bekymret for økonomi til innkjøp og vikarbudsjett og fryktet som følge av dette søndagstengt bibliotek i framtiden.

Ingen grunn til bekymring

Ordfører Ivar Vigdenes sier til Bladet at de nå er i sluttspurten på en budsjett og økonomiplanlegging, men at han ikke ser noen grunn til å være bekymret for søndagsstengt bibliotek.

– Det foreslås økte bemidlinger til etat kultur, begrunnet i en styrking i bemanningen av ungdomsklubben Carbon. Så vil det alltid være sånn at det likevel må gjennomføres omprioriteringer innenfor en etatsramme. Når det er sagt mener jeg bestemt at søndagsåpent bibliotek er besluttet gjennom politiske vedtak og sånn sett ikke kan endres uten en politisk behandling, sier han.

Tror ikke på flertall

Ordføreren sier at han har registrert at det ikke er nevnt i papirene at man har tenkt å stenge biblioteket på søndag.

– Hvis det har dukket opp helt særskilte utfordringer siden budsjettet ble lagt fram, må eventuelt rådmannen fremme en sak om det. Så jeg tror vi kan legge til grunn at enden på denne visa ikke er at det blir slik at vi stenger biblioteket på søndager. Det tror jeg ikke det er politisk flertall for, sier Vigdenes.