Rådmann Henrik Vinje vil prøve å øke kapasiteten for å få behandlet klagene over eiendomsskatten på boliger, hytter og næringseiendom for 2017.

– Det er vanskelig å tidfeste når klagebehandlingen kan være ferdig. Men vi prøver å øke kapasiteten på saksbehandling for å få unna klagene raskere, opplyste rådmannen i kommunestyret denne uken.

Langdrygt

Bakgrunnen er en rekke spørsmål fra John Magnar Høiseth (Bygdelista). Han ville vite hvor mange klager som hittil er behandlet i sakkyndig nemnd, hvor mange møter nemnda har hatt, og han ønsket å få se nemndas møteplan.

Samtidig forlangte han å få vite hvorfor klagebehandlingen har tatt så mye lengre tid enn det som var sagt.

– Tidligere har det vært lovt at klagene skulle være ferdigbehandlet før jul, sa Høiseth i kommunestyret.

Ti klager

–  Jeg må dessverre si at Meråker kommune har undervurdert omfanget av saksbehandlingen. Det var forventet at den skulle utføres innenfor eksisterende rammer. Hittil har sakkyndig nemnd for eiendomsskatt hatt ett møte og behandlet ti klager, svarte rådmannen.

Han understreket samtidig at det ikke vil gå to år før alle klagene er ferdigbehandlet, slik John Magnar Høiseth antydet at det ville ta om man skulle fortsette i samme tempo som hittil.

Klagenemnd?

Det kan også hende at sakene havner der den som klager ikke får medhold i sakkyndig nemnd, havner i klagenemnda for eiendomsskatt.

I så fall vil det ta enda lengre tid flør klagene er ferdigbehandlet og punktum er satt.

Opprinnelig kom det inn rundt 250 klager på grunnlaget for eiendomsskatt i Meråker. Tidligere har detr vært antydet at klagene ville være ferdigbehandlet før jul i år.

John Magnar Høiseth er kritisk til tempoet på klagebehandlingen. Foto: Ivar Værnesbranden