Han sitter i styret i turngruppa i Stjørdals-Blink. Listou er blant entusiastene som har jobbet i mange år for å få til bedre kår for turnerne i Stjørdal.

Han har fått med seg at partiene som har flertall i stjørdalspolitikken, nå vil bygge basishall der turnerne kan få plass. Listou og hans turnvenner tør likevel ikke sprette champagnen riktig ennå. De vet at mye kan skje i politikken.

– Det er veldig flott at forslaget nå er med i budsjettframlegget til kommunestyret i dag, smiler Listou.

LES OGSÅ: Dette vil ordførerpartiene satse på det neste året (Tilgjengelig for abonnenter)

Han peker på at turnsporten har hatt en rivende utvikling og vekst i Stjørdal de siste årene. Antall turnere har vokst fra rundt hundre for ti år siden, til 350 i dag. Nå er all kapasitet sprengt.

Ved inntaket i høst måtte turngruppa i Stjørdals-Blink begrense inntaket på grunn av treningskapasiteten.

Turngruppa holder i dag til i Fjellhallen som har flere begrensninger. Turnerne bruker minst et par årsverk på å flytte utstyr. I Fjellhallen er det bare plass til ett sett apparater. Turnerne må velge mellom skranke og svingstang.

– Skulle vi få komme med ett stort ønske, må det være at den nye basishallen blir bygget med tanke på at også publikum skal ha plass. Da vil vi kunne arrangere stevner som er viktige for rekrutteringen av flere turnere, sier Jostein Listou.