- Når det gjelder basishall er dette noe vi har jobbet med lenge, og det er flere politiske parti som kommer til å støtte dette forslaget. Det er slik at vi har en veldig aktiv turngruppe som har veldig mange aktive unge, men pågangen er så stor at det ikke er plass til alle. Derfor er det bra at vi kan komme i gang med en basishall med både apparathall og åpen hall, sier Sandvik.

Også kampsport

I dag bruker turngruppen mye tid på å rigge opp og rigge ned.

- Å få til en basishall betyr at de får sin hall og at Fjellhallen kan nyttiggjøres til annen aktivitet. Det blir mange som drar nytte av basishallen og mange idretter har behov for å være i en turnhall og lære seg grunnleggende ferdigheter, sier han og fortsetter:

-Nå må vi bruke litt tid på å finne ut hvor vi skal bygge, men et sted mellom Ole Vig og Øverlands Minde blir det.

- Hvilke idretter er det som kan nyttiggjøre seg av en slik basishall?

- Det kan være så mange. Den kan for eksempel være egnet for kampsportmiljø og for eksempel styrkeløftmiljøet som ikke har noe anlegg i dag. Nå skal dette først prosjekteres. Vi må ta ut det vi kan av spillemidler og da er det snakk om å komponere en sammensetning som gjør at vi kan optimalisere den nye hallen. Da må alle gode ideer vurderes. Så må vi gå sammen med idrettsmiljøene, de som kan være aktuelle som brukere av en basishall, sier Sandvik.

Svømmehall ble det ikke rom for i dette budsjettforslaget, men ny flerbrukshall med fotballhall blir det.

- For første gang på mange år har vi fått et fotballag i 2.divisjon, og vi har et stort fotballmiljø i kommunen og dalføret. Vi har hatt vinterdrift av kunstgressbaner, men det har ikke vært mulig å trene i all slags vær. Vi har fotballag som må ut av kommunen for å trene, og det må vi gjøre noe med. Både Selbu og Meråker har slike haller, sier Sandvik.

Innendørs fotballhall

Det blir en flerbrukshall hvor Sandvik ser for seg flere idretter inn.

- Vi kan blant annet ha håndballflater innendørs. Vi ser også for oss at vi kan bruke hallen til andre ting som konserter eller annet som ikke egner seg i kulturhus eller stjørdalshallen. Det øker muligheter for arrangementsbyen stjørdal. Men når det gjelder tomta på travbanen er vi innforstått med at Bondelaget har rettighet til å disponere området for en periode og reguleringsplanen tar innover seg den avtalen, så vi må gjøre en jobb først der. Som politikere kan vi ikke gjøre alle avtaler, vi bevilger penger og så må administrasjonen se nærmere på det.

- Både når det gjelder fotballhallen og basishallen ønsker vi å spille på lag med aktuelle idretter, så det hadde vært suverent om vi kunne engasjere både fotballmiljøet og turnmiljøet i dette arbeidet i tiden som kommer, sier Sandvik.