- Vi har brukt musikktimene til å øve på sangene, og nå gleder vi oss til å komme i gang, forteller Julie Østmo Loktu (7) og Linn Hakar Ayob (11), noen minutter før opptoget fra Halsen skole til rådhuset skulle settes i marsj.

I samlet tropp sang elever fra 2. og 6. trinn ved Halsen skole seg nedover Kjøpmannsgata til rådhuset. Foto: Frank Skaufel

Over hundre elever fra 2. og 6. trinn var i aksjon på Luciadagen. Noen elever fikk ansvaret for å servere medelever og bidra med sang på skolen, mens to klasser tok turen i opptog fra skolen til rådhuset og senere til voksenopplæringen.

- Vi på 6. trinnet har hatt egne bakedager hvor vi har bakt fem hundre lussekatter som vi skal dele ut i dag, sier Linn Hakar Ayob.

Leste fra scenen

På rådhuset skulle Luciatoget besøke 7. trinnet som er innspurten av de nitidige forberedelsene foran avslutningsforestillingen "Julestri" som elevene skal vise frem til alle skoleklasser på Halsen og til foreldre og søsken torsdag kveld i den gamle kinosalen.

"Storungene" satte umåtelig pris på avbruddet i øvelsene, og tok en velfortjent pust i bakken mens de koste seg med sang, lussekatter og opplesing.

- Jeg leste sammen med noen andre medelever en tekst om Santa Lucia fra scenen. Jeg kunne teksten ganske godt, men hadde med en jukselappe for sikkerhets skyld, sier Linn Hakar Ayob.