Politioverbetjent Arne Henrik Ulvin (50) konstitueres som tjenesteenhetsleder i Værnesregionen fredag 15. desember. Han vil samtidig ha lensmannsrollen i Malvik og Stjørdal. Ved midnatt blir han den nye politisjefen.

– Jeg føler meg klar for oppgaven. I ferieperioder har jeg fungert som lensmann også tidligere, og gjennom å ha gått i hælene på Marit vet jeg hva det går ut på. Men tidligere har det vært greit og hatt Marit å støtte seg på. Du skal imidlertid ikke se bort ifra at jeg tar en telefon til henne hvis jeg trenger råd i tiden framover, sier Ulvin.

Marit Helene Stigen (41) skal som kjent ta over som lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes. Hun starter i jobben 1. februar.

– Nå først tar jeg ut noen uker ferie til nyåret. Jeg vil være til stede på lensmannskontoret enkeltdager i januar for å overføre kunnskap og sluttføre noen prosjekter, sier Stigen.

– Bråstopp

41-åringen har hatt hektiske uker etter at hun sa ja til nyjobben på flyplassen. Denne tiden på året er generelt travel for ordensmakten.

– Det er høy aktivitet i og utenfor lensmannskontoret, og det har også vært slik på min siste dag som lensmann. Jeg må innrømme at det er en spesiell dag, sier Stigen.

Hun tok over som lensmann ved Stjørdal lensmannskontor i april 2009, og har jobbet i politiet i til sammen 17,5 år.

– Det har gått opp for meg at jeg forlater politiet, men jeg har holdt tempoet på samme nivå som tidligere den siste tiden. For meg personlig blir det en slags bråstopp etter dagen i dag, men for organisasjonen blir det slettes ingen bråstopp. Den er i gode hender.

– Hele regionen Midt-Norge har vært i stor utvikling, og jeg føler meg priviligert som har fått muligheten til å være lensmann i Stjørdal så lenge. Men i jobben på Værnes skal jeg fortsatt samarbeide både med politiet og samfunnet rundt. Det gjør det mindre vemodig å slutte nå. Samtidig gleder jeg meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver, understreker Marit Helene Stigen.

– Ingen dramatiske endringer

Arne Henrik Ulvin er glad for at Stigen ikke er så langt unna, og forteller at samarbeidet mellom politiet og Avinor iallfall ikke blir mindre i framtida. Men fredag morgen er det han som setter seg i lensmannsstolen.

– Jeg har mange dyktige folk med meg, og det blir ingen dramatiske endringer, sier Ulvin.

Stillingen som tjenesteenhetsleder i Værnesregionen skal for øvrig bli lyst ut så fort som mulig.