Snøfallet de siste dagene kommer skimosjonistene i Malvik til gode.

Løypemannskapet i Hommelvik IL ski har vært ute med tråkkemaskinen og melder nå om gode forhold både på Jervskogen skisenter og i lysløypa mellom anlegget og Abrahallen.

Klassisk og skøyting

Tor Helge Hansen i langrennsavdelinga forteller at omtrent hele lysløypa på Jervskogen er preparert for skøyting og at cirka tre kilometer av traseen har klassisk spor.

Saken fortsetter under bildet.

Tor Helge Hansen i Hommelvik IL ski forteller at lysene i lysløypa mellom Abrahallen og Jervskogen tennes torsdag. Foto: Arkiv

– Denne uka ble det lagt spor på Jervskogen for første gang denne sesongen. Forholdene er veldig fine på skisenteret akkurat nå, sier Hansen.

Nå tennes lysene

Han legger til at det også er kjørt med tråkkemaskin og skuter mellom Abrahallen og skisenteret, og at lysene i den 8,5 kilometer løypa tennes for første gang torsdag kveld.

– Forholdene er helt greie i marka også, bortsett fra et lite parti ved Abrahallen hvor det alltid er litt lite snø. Her må løperne muligens ta av seg skiene, sier Hansen.

Produserer snø døgnet rundt

Langrennsavdelingen har investert i snøkanon på Jervskogen og har de siste dagene produsert store mengder kunstsnø.

– Søndag er det meldt om mildere vær. Fram til da vil vi produsere snø døgnet rundt. Det jobbes nå med å fordele snøen rundt i løypetraseen på skisenteret, sier Tor Helge Hansen.