For 7. år på rad gir kvinnene i klubben bort overskuddet fra den tradisjonsrike høstauksjonen.

I 2017 har medlemmene besluttet å gi pengegaven til Vikhammer helsetun og terapiridningen ved Vikhammer gård.

– Vi har jobbet mot helsetunene i kommunen i mange år og ser at det er en del aktiviteter de ikke har penger til, sier president i Lions Club Malvik/Saxedatter, Sissel Bollingmo.

Vakkert og oppriktig

Terapiridningen ved Vikhammer gård drives av Hege Grønningsæter og Olav Vikhammer. Tilbudet har eksistert i halvannet år og retter seg spesielt mot personer med funksjonsbegrensninger. Grønningsæter er spesialutdannet fysioterapeut og bruker hestens bevegelser som grunnlag i behandlingen.

Sissel Bollingmo ble oppriktig forbløffet da hun ble introdusert for tilbudet.

– Jeg kom tilfeldigvis over en brosjyre og ville se hva de drev med. Det viste seg å være både vakkert og oppriktig. Jeg følte at dette var et flott tilbud til ungdommer som ikke kan delta på andre aktiviteter. Å hjelpe mennesker som trenger det ligger nært hjertet i Lions, sier hun.

Raust bidrag

Årets mottakere får hele 20.000 kroner hver.

– Vi satt igjen med 23.000 kroner etter auksjonen. Men ettersom begge tiltakene var så gode bestemte vi oss for å avrunde oppover og bruke midler fra en aktivitetskonto, forklarer Sissel Bollingmo.

Henrykt

Pengesjekkene ble delt ut under dameklubbens juleavslutning tirsdag kveld. Hege Grønningsæter er henrykt over førjulsgaven.

– Helt fantastisk. Dette er helt uventet. Vi er overrasket over at de hele tatt hadde tenkt på oss og er veldig takknemlig, sier hun.

Bidraget fra Lions er øremerket spesialutstyr for ryttere med funksjonsbegrensninger.