– Jeg satt ved pc-en her i formiddag og begynte å regne, og det er helt vanvittig! Trimpoeng-deltakerne har tilbakelagt en strekning på 120.000 kilometer i 2017. Det tilsvarer tre ganger distansen rundt jorda! hoier en alltid like entusiastisk Hallgeir Martin Lundemo på telefonen fra Meråker.

Like før konkurransens slutt viser tallene at hver enkelt deltaker i gjennomsnitt har tilbakelagt 406 kilometer hver, eller 1.1 kilometer hver eneste dag, i løpet av 2017.

Monsterpoeng

Han har oppdatert status for konkurransen om trimpoeng, også omtalt som «monsterpoeng», like før det blir satt sluttstrek for årets konkurranse.

Deltakerne har en app som blant annet registrerer hvor mange poster den enkelte har besøkt, og hvor lang distanse som er tilbakelagt, og også forteller hvor de enkelte postene befinner seg. Dermed kan han oppsummere året og konstatere at deltakerne har tilbakelagt 120.000 kilometer hittil i år.

Seks tonn

– Regner vi om den samlede distansen til antall kilo som kroppen har forbrent, kommer vi opp i utrolige seks tonn! sier Hallgeir Martin Lundemo.

Inger Johanne Furunes er den som har gått lengst og besøkt flest poster i løpet av året.

Trim-entusiasten er ikke i tvil om at appen, med konkurranse om «monsterpoeng», har gitt «Meråker til topps» et løft.

–Med denne digitaliseringen har vi videreført av prosjektet, og folks syns åpenbart at det har vært veldig artig. Tilbakemeldingene forteller at deltakerne blir mer motivert av denne formen for konkurranse, der de også kan følge med selv, sier han.

Populært

I tillegg til konkurransen om «monsterpoeng» har Meråker til topps også tilbud til mer ordinære trimmere. Det er nemlig lagt ut bøker på en rekke poster rundt om i Meråker, der de som kommer fram, kan skrive navnet sitt.

Opptellingen av antall navn og besøkende forteller at 7665 forskjellige personer har besøkt en eller flere av postene i løpet av 2017. Dette er tre ganger flere enn det er innbyggere i Meråker!

Folkehelse

Han er overbevist om at det som «Meråker til topps» gjør, er viktig for folkehelsen. Samtidig er det viktig for handelsstanden og for reiselivet fordi det bidrar til å trekke besøkende til kommunen.

– Grunntanken bak «Meråker til topps» er å legge til rette for at folk fra Meråker, Stjørdal, Trondheim og andre steder kan gå en tur til artige og interessante turmål. Vi startet med 1000-meterstoppene. Nå har vi lagt ut bøker også på noen 900-meterstopper og på noen turmål som også gir prosjektet et mer lavterskeltilbud, sier Hallgeir Martin Lundemo.