Frisør Jon Harald Bakken stilte frivillig opp og tilbød gratis hårklipp til de som hadde behov for det. Én av dem som benyttet seg av tilbudet var Tommy Eidem. De lange lokkene forsvant i løpet av noen minutter.

– Jeg har ikke vært til frisør på flere år, og hadde bestemt meg for å ta håret uansett til jul. Nå passet det bra å gjøre det, sier Eidem.

– Betyr mye

Han er Sorgenfri-selger ved Frivilligsentralen i Stjørdal og er innom lokalene i Kjøpmannsgata hver dag. 35-åringen presiserer at han stiller opp i lokalavisa for å gi Frivilligsentralen positiv omtale.

– Frivilligsentralen har betydd mye for mange. Her får man hjelp, samtidig som man bidrar tilbake med det man har mulighet til, sier Tommy Eidem.

Da det ble kjent at frisør Jon Harald Bakken skulle ta turen, ble Tommy utfordret av daglig leder Hanne Myrvang. Hun la ut et bilde av ham på Facebook, og hvis bildet fikk over 100 likes skulle han klippe seg kort. Det endte med over 460 likes.

– Det startet som en fleip på sentralen. Jeg kjenner Tommy godt. Vi er som en familie her. Du kan si at Tommy er min irriterende lillebror, sier Hanne og ler.

– Og du er min plagsomme storesøster, svarer Tommy og ler like godt.

Han har lyst til at hestehalen skal doneres til noen som lager parykker til kreftrammede. Sammen med Hanne skal han finne en organisasjon som tar den imot.

Saken fortsetter under bildet.

Tommy Eidem viser fram hestehalen som ble klippet av. Foto: Privat

Takknemlig

Seks personer skaffet seg juleklippen ved Frivilligsentralen torsdag ettermiddag. Og ifølge Hanne Myrvang ga frisøren beskjed om at han kommer en tur til før jul.

– Vi er overlykkelige over initiativet til Jon Harald, og vi trenger fornying i frivillighetsarbeidet. Det er ei stor gruppe i Stjørdal som ramler utenfor, og dette er en fin måte å vise omsorg på, forteller Myrvang.

Det var Jon Harald Bakken selv som tok kontakt og hørte om det kunne være aktuelt med hårklipp på sentralen.

– Vi er takknemlig for all hjelp vi kan få. Å bruke penger på frisør og seg selv blir ikke prioritert når man har dårlig råd. Alle liker jo å føle seg bra og fresh. Dette er litt luksus i hverdagen som de fortjener, understreker Myrvang.