Selskapet Hesselberg Eiendom Trondheim AS kjøpte i sommer næringseiendommen av konkursboet etter Sveberg Industrier AS.

Falt pladask

Nå har ledelsen i Hesselberg-konsernet besluttet å flytte trondheimsavdelingene i Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS fra Vikelvfaret på Ranheim til det nærmere 2000 kvadratmeter store bygget på Sveberg.

– Vi har vokst ut av lokalene vi leier i Trondheim og ønsket oss et større sted. Vi var heldige og kom over dette konkursboet og falt pladask for eiendommen. Sveberg er et område i vekst og avstanden til by og flyplass er kort. Vi har veldig tro på at dette blir et bra sted for oss, sier eiendomsansvarlig i morsselskapet Sigurd Hesselberg AS, Fredrik Corwin.

13 ansatte

Ifølge avdelingsleder Bjørn Inge Ustad i Hesselberg Maskin AS vil totalt 13 ansatte bli med på flyttelasset til Malvik.

Fredrik Corwin opplyser at selskapet har satt i gang en ombygging av næringsbygget på Sveberg og at flyttinga ikke vil skje før tidligst høsten 2018.

– Nå skal vi først gjøre de endringene vi ønsker. Eiendommen ble brukt til et annet formål. Bygget hadde produksjonslokaler og kontor. Vi trenger i hovedsak verksted og lager, sier Corwin og legger til at selskapet er på utkikk etter en leietaker for en del av bygget på om lag 1000 kvadratmeter.

Høsten 2018

Corwin sier flyttingen først vil skje når leieforholdet i Trondheim opphører og byggearbeidene på Sveberg er ferdigstilt.

– Vi ser for oss å flytte til Malvik i løpet av høsten 2018, sier Corwin.

Hesselberg-konsernet er en av anleggsbransjens største maskinleverandører med landsdekkende salgs- og servicenett. Selskapet har blant annet agentur på produkter fra Bomag, Komatsu anleggsmaskiner, Linde gaffeltrucker, Manitou anleggstrucker, Veekmas veihøvler og andre spesialmaskiner.