Unique Pyrotechnic er det tredje firmaet i Malvik som søker om å få bruke kommunal eiendom til å fyre av fyrverkeri.

Trondhjemmeren Chris Lillejord i Unique Pyrotechnic har hytte på Flatholman og ønsker et skikkelig markering av det nye året. Derfor har han søkt om å få bruke det kommunale friluftsområdet til å gi seg selv og nabolaget et sprekt fyrverkeri.

Vises for alle

Malvik kommune har gitt tillatelse til fellesfyrverkeri både på Midtsand og Saksvik. Hvis han for tillatelse vil dette bli det tredje fellesfyrverkeriet i Malvik.

– Vi hadde et mindre fyrverkeri i fjor og nå skal jeg sammen med flere innbyggere ha et fellesfyrverkeri som vil vises for alle i Muruvik, forteller Lillejord.

Rikelig med effekter

Firmaet hadde ansvaret for fyrverkeriet på Lerkendal da RBK tok seriegullet og Lillejord lover at det skal bli rikelig med effekter på nyttårsaften. Han forteller at det ikke er satt i gang en facebookaksjon for å finansiere fyrverkeriet slik det er gjort på Saksvik og Midtsand.

– Ikke i år. Fyrverkeri er veldig artig å holde på med og med en god del egeninnsats så har vi et helt annet budsjett enn om det skulle vært kjøpt av et annet firma. Vi sparer også mye penger på å gjøre alt dette selv og bruker det litt for å promotere vårt firma, sier han.

Lillejord ser ikke bort fra at fyrverkeriet vil vises helt til Stjørdal.

– Det blir en helt annen dimensjon på dette enn det private har lov til å fyre av. Dette blir mye større samtidig som sikkerhet blir ivaretatt på en god måte. Fyrverkeriet vil vare et sted mellom fire og fem minutter og har 127 effekter. Det skal bli et veldig bra fyrverkeri med batteri og luftbomber, lover Lillejord.

Tre i Malvik

– Er det en trend at flere går over til fellesfyrverkeri?

– Jeg tror ikke at det er mange kommuner hvor det blir satt av tre fellesfyrverkeri. Vi har 13 nyttårsfyrverkeri rundt om i landet. På Klett har blant annet Leinstrand IL gått sammen med sponsorer for å få til et fellesfyrverkeri. Det blir et bra arrangement og gjør at folk slipper å sette av fyrverkeriet selv.

Lillejord forteller at årets avfyring vil bli en prøvekanin.

– Hvis vi føler at det blir bra stemning, vil vi kanskje utvikle dette arrangementet og gjøre mer til neste år, sier Chris Lillejord.