Retten besluttet at saken skulle fremmes likevel. Politiforklaringen som stjørdalingen hadde gitt, ble lagt til grunn for rettsforhandlingene. Tre vitner møtte.

Stjørdalsmannen som er i begynnelsen av femtiåra, var tiltalt for ett tilfelle av promillekjøring og to tilfeller der han kjørte bil uten å ha førerkort. Mannen skulle ha gjort begge kjøreturene i mai i fjor.

Luktet alkohol

Den første episoden skjedde i sentrum av Stjørdal. Bilføreren besøkte en butikk der han hadde bekjente. Noen i betjeningen kjente det luktet alkohol av mannen og mente han var beruset. En ansatt varslet politiet mens mannen var i butikken. Han kjørte imidlertid av gårde kort tid etter.

Politiet kom fram til mannens bolig få minutter senere. Da sto bilen parkert. Mannen nektet for at det var han som hadde kjørt bilen. Han skyldte på en ukjent kvinne som han ikke kunne oppgi navnet på. Mannen sjøl hadde ikke førerkort.

Politiet besluttet å framstille stjørdalingen for alkotest. Resultatet av blodprøven viste en promille på 0,79.

Opptrådt truende

Få uker etter var stjørdalsmannen innblandet i en ny trafikkepisode. Han sjal da ha opptrådt truende mot en annen bilfører som rygget ut i gata der stjørdalingen kom kjørende. Den andre bilføreren varslet politiet etter episoden som ble opplevd som ubehagelig og truende. Samtidig sikret han seg mobiltelefonbilde både av stjørdalsmannen og bilen hans.

I tingretten bekreftet vitner fra politiet at det handlet om den samme stjørdalsmannen og bilen hans.

Mannen ble derfor kjent skyldig i ruskjøring og to tilfeller av bilkjøring uten førerkort.

18 dagers fengsel

Under straffeutmålingen peker retten på at kjøring med promille under 1,2 kan straffes med bot og betinget fengsel. Retten påpeker også at saken har hatt unødvendig lang liggetid på over et år hos politiet etter at den var ferdig etterforsket. Mannen skal derfor ha strafferabatt for den lange liggetida som han ikke kan lastes for, mener tingretten.

Dommen ble fengsel i 18 dager som stjørdalsmannen slipper å sone. Betingelsen er at han ikke begår nye lovbrudd i prøvetida på to år. Han ble også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

Ettersom stjørdalingen ikke var til stede under rettssaken, blir det stevnevitnets oppgave å forkynne dommen for mannen.