Flere hundre mennesker sto i kø for å hente ut forhåndsbestilte polvarer på Coop Extra Storlien i formiddagstimene lørdag. Ifølge Bladets fotograf på stedet strakk køen seg om lag 50 meter ut på parkeringsplassen ved 10-tiden.

Rekordmange bestillinger

Bladet får opplyst at det aldri før er bestilt så mye alkohol på Coop Storlien før jul som i år. Ifølge butikksjef Henrik Weile er det snakk om mange tusen bestillinger til Systembolaget via butikken på det svenske tettstedet.

– Jeg har ikke nøyaktig oversikt over antallet, men i prosent er det rundt 30 prosent flere bestillinger i år enn i samme uke i fjor, sier Weile.

Saken fortsetter under bildet.

Butikksjef Henrik Weile har tatt imot 30 prosent flere bestillinger på alkohol i år enn samme uke i fjor. Foto: Arne Bjørn Fossen (arkiv

Han synes det er vanskelig å peke på en bestemt årsak til økningen.

– Det er et godt spørsmål, men det handler nok først og fremst om pris. Det er billigere å kjøpe polvarer i Sverige enn i Norge. Og så har det samtidig blitt enklere å bestille etter at det ble mulig via nettet, sier Weile.

Måtte bruke kafeen som lager

Som følge av den store pågangen har ledelsen måttet stenge butikkafeen og bruke lokalet som lager for en periode.

– Vi hadde ikke plass til å oppbevare alle forhåndsbestilte polvarer. Vi har hatt stengt i flere dager nå og vet ikke når vi kan åpne igjen. Utleveringa i dag stenger klokka 15. Vi må se an hvor mye som står igjen før vi tar ei avgjørelse, sier Weile.

Unngå busstider

Mye tyder på at kunderushet fortsetter i dagene som kommer.

– Vi har gått ut i våre kanaler og oppfordret folk til å være tidlig ute med alkoholbestillingene. I helgene er det alltid mye folk her og spesielt når det er jul. Vi har utlevering av polvarer seks dager i uka og ved lunsjtid og på ettermiddagene kommer det busser med handlende hit. For å slippe de verste køene kan det være greit å unngå disse tidspunktene, sier Weile.

God julehandel

Ifølge butikksjefen merkes den store kundetrafikken på salget av andre varer. Weile sier julehandelen på Coop Extra har vært klart bedre enn i fjor.

– Det går mye av klassiske grensehandelsprodukter. Ferskt kjøtt, ost, brus og julemat, sier han.