Et samstemmig kommunestyre i Stjørdal mener at flyplassen på Værnes har kommet for å bli. Stjørdalspolitikerne sier tydelig ja til å gi flyplassen ny formell konsesjon. Men kommunestyret henger på noen små forbehold: Stjørdalspolitikerne peker på at støy fra flyaktiviteten er flyplassmyndighetenes ansvar.

Avinors plikt

Politikerne mener det også er flyplassens ansvar å dekke kostnadene som naboer og beboere i Stjørdal har til støyisolering på grunn av støy fra flyplassen.

I vedtaket peker kommunestyret også på at det er Avinor sin plikt å sørge for at utslippene fra flyplassaktiviteten ikke er skadelige for stjørdalsmiljøet. Stjørdalspolitikerne tenker da først og fremst på bruken av kjemikalier – for eksempel til avising av fly.

Stemte imot

De to små forbeholdene ble vedtatt med stort flertall i kommunestyret torsdag. Bare to representanter stemte mot forbeholdene om støy og forurensing.

Dagens konsesjon for Trondheim Lufthavn Værnes ble gitt i 2006 og utløp i desember i fjor. Flyplasskonsesjonen er etter den tid automatisk forlenget inntil en ny konsesjonssøknad er avgjort. Konsesjonssøknaden skal behandles i flere instanser. Blant annet skal Stjørdal som er vertskommune for flyplassen, avgi sin uttalelse i høringsrunden.

Enstemmig bifalt

Torsdag ettermiddag lå konsesjonssøknaden på bordet til formannskapet. Her ble konsesjonssøknaden enstemmig bifalt uten en eneste protest fra noen av politikerne.

I saksutredningen slår rådmannen i Stjørdal fast at Søknaden om fornyet konsesjon for Trondheim lufthavn Værnes, i utgangspunktet gjelder videreføring av en etablert virksomhet. Fremtidige planer for lufthavna kan imidlertid komme i konflikt med naturverdier.

Trondheim Lufthavn Værnes gjør Stjørdal til et knutepunkt for kommunikasjon i Trøndelag. Flyplassen er den desidert største arbeidsplassen i kommunen.