Et enstemmig kommunestyre vedtok torsdag formiddag å dekke deler av kostnadene som barnehagen har hatt med å bygge om taket på det omstridte bygget.

Under diskusjonen i kommunestyret torsdag var det flere av stjørdalspolitikerne som bruke ordet «byggeskandale» om det omstridte barnehagebygget.

Belastning

Venstres Ragna Straume (V) kalte striden rundt Fosslibekken Barnehage som en stor belastning for Stjørdal kommune. Hun ønsket at kommunen nå opptrer anstendig og også dekker advokatutgiftene som naboene til barnahagen har hatt de årene striden har versert fram og tilbake.

Rødts Espen Myhr Grandalsmo legger ikke skjul på at han synes det er surt å bruke offentlige midler på utbyggere som etter hans syn har tatt seg til rette.

Avviser vedtak

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes avviser at vedtaket om forlik betyr at Stjørdal kommune erkjenner ansvar for det som har skjedd.

- Nå får vi en mulighet til å legge denne saken bak oss og se framover. Det tror jeg er klokt for alle parter, sier Vigdenes.

Politisk sak

Han peker på at alternativet vil være en fortsatt strid som også vil kreve store ressurser for kommunen.

Forliket der Stjørdal kommune tar på seg å dekke 1,85 millioner kroner av takombyggingen på Fosslibekken Barnehage, ble enstemmig vedtatt. Det ble også forslaget fra Venstre som nå gir rådmannen beskjed om å forberede en politisk sak som handler om advokatutgiftene til naboene til barnehagen.