Utbygger Karl Ove Bjørnstad ønsker å kjøpe eiendommen mellom Malvikvegen og parkeringsplassen til Saksvik skole.

Han har sendt brev til ordfører Ingrid Aune hvor han ber om å få kjøpe jorda som tidligere var en del av Saksvik Øvre.

Saken fortsetter under bildet.

Utbygger Karl Ove Bjørnstad ønsker å kjøpe jorda som opprinnelig lå til Saksvik Øvre, markert rødt/gult på kartet. Foto: Illustrasjon

– Malvik er en liten kommunen og trenger inntekter. Det er en av grunnene til at jeg ønsker å kjøpe den kommunale tomta for å bygge boligblokker, sier Karl Ove Bjørnstad til Bladet.

Krattskog

Han forklarer at eiendommen er regulert til boligformål og består i dag av både dyrket jord og krattskog.

– Blir det noe bråk om matjord så er det ikke noen hindring for meg. Da ønsker jeg å bygge på den delen hvor det i dag står krattskog, sier Bjørnstad.

Flere boligblokker

Han er usikker på hvor stor eiendommen er, men anslår den til 10–15 dekar.

– Er området uten matjord stort nok til å bygge ut boliger?

– I alle fall stort nok til to til fire boligblokker, som kan rommet femti til hundre leiligheter, sier han.

– Har du tidligere vært i kontakt med kommunen om eiendommen?

– Nei, jeg går rett på ordfører Ingrid Aune. Men før jeg sendte brevet snakket jeg med Ingrid Aune på telefon og invitert henne til en prat om saken.

Idérik

Bjørnstad forteller at han har brukt opp arealene på Saksvik Øvre og prøver å være idérik og finne på nye ting for å få utvikling i området.

– De to blokkene jeg har bygd på Saksvik har blitt et flaggskip for området og inviterer til at jeg kan gjøre fine ting, sier utbygger Karl Ove Bjørnstad.

Først til administrasjonen

Ordfører Ingrid Aune forteller til Bladet at hun har vært i kontakt med utbygger Bjørnstad.

– Bjørnstad har kontaktet meg for å høre om jeg kunne tenke meg å bli med på befaring på tomta, men det har vi ikke hatt anledning til å gjennomføre så langt. Når det gjelder spørsmålet om kjøp av kommunal grunn må Bjørnstad rette en henvendelse til rådmannen i Malvik, sier hun og legger til at kjøp og salg av eiendom er et politisk spørsmål, men politisk beslutning tas da på bakgrunn av en utredning fra administrasjon.