Nyttårsbarnet som blir født i Trøndelag, når Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag slår seg sammen, får en ekstra hyggelig hilsen fra fylkeskommunen. Som første trønder i det nye fylket får den lille 10.000 kroner.

– Dette er en historisk begivenhet, et samlet Trøndelag igjen. Derfor er det stor stas å kunne gjøre krus på det første barnet som nå blir født etter sammenslåingen, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik i en pressemelding.

Produksjonen er over

Han presiserer at nyttårsbarnet må bli født innenfor Trøndelags grenser.

– Fødselen må være registrert av et av sykehusene i fylket, slik at vi vet hvem som er født først etter tolvslaget nyttårsaften. Selve produksjonen av barnet har jo foregått allerede, så det er vanskelig å hive seg rundt for å bli med i konkurransen, sier Sandvik og ler.

– Men om sammenslåingen skulle føre til økt barneproduksjon er det fint for framtidas Trøndelag, som trenger både elever, ildsjeler og dyktige fagfolk i alle bransjer, sier han.

Besøk

Den heldige familien kan forvente seg et besøk av fylkeskommunen når de er i form til det.

– Vi vil jo veldig gjerne ha et bilde av den første trønderen. Så ordner vi det praktiske rundt pengene da, forteller fylkesordføreren.