- Det er viktig å prioritere ny idrettshall i Hommelvik. Høyre og FrP vil prioritere dette med tre millioner til prosjektering i 2018 og med 55 millioner kroner til bygging alt i 2019.

Idrettsbygget burde vært erstattet

De rødgrønne partiene, Ap, SV, Sp og MDG har i sitt alternative budsjett lagt opp til at rådmannen skal starte forberedelsene til bygging av ny hall, med oppstart i 2020. De tre partiene foreslår å legge inn 20 millioner kroner i 2020, og 30 millioner året etter.

- Det gamle idrettsbygget burde vært erstattet med ny idrettshall som en del av den nye ungdomsskolen, men det ville ikke flertallet i kommunestyret være med på.  Nå får vi se om de virkelig mener noe med løftene sine, sier gruppeleder Lill Harriet Sandaune (FrP)

Nedslitt og uegnet

- Hommelvik barneskole med 362 elever og ungdomsskolen med 266 elever har bare den lille gymsalen i Idrettsbygget å dele på for timene i kroppsøving. Idrettsbygget fra 1974 har et hallareal på 250 kvadratmeter, det er nedslitt, har dårlig ventilasjon, er uegnet og tilfredsstiller ikke dagens behov, sier gruppeleder Eva Lundemo (H).

Kunstis og idrettshall

Høyre og FrP vil også videreutvikle multisportsarenaen ved Øya stadion, som i dag har store begrensninger til det å ha aktiviteter på naturis.

- Vi mener det det vil være hensiktsmessig å etablere kunstis, og mener dette anlegget må sees i sammenheng med bygging av ny idrettshall. En kombinasjon med kunstis og levering av varme til oppvarming av idrettshallen vil være energiøkonomisk og samfunnsøkonomisk riktig å gjøre, sier de to gruppelederne.

Byggestart i 2019

- Vi foreslår derfor å starte arbeidet med bygging av ny idrettshall og multisportsarena i Hommelvik så raskt som mulig. Derfor vil vi foreslå at det innarbeides 3 millioner i budsjett for 2018 til prosjektering og 55 millioner til bygging allerede i 2019. Malvik kommune må søke ulike investeringsmidler for denne typen prosjekt, og legge prosjektet inn som en del av de prioriterte søknadene om spillemidler for 2019, sier Eva Lundemo og Lill Harriet Sandaune.