I Malvik er det tre fellesfyrverkeri på nyttårsaften. På Saksvik, Midtsand og Muruvik er det etter privat initiativ samlet inn penger i nabolagene til en felles markering av det nye året med storslagne fyrverkeri. I Stjørdal har Stjørdal Brann- og redningstjeneste ikke mottatt noen søknader om tilsvarende arrangement.

– Vi har ikke mottatt noen søknader her i Stjørdal. I fjor var det snakk om et fellesfyrverkeri, men det ble ikke noe av, forteller brannsjef Bjørn Rønning.

Han synes at slike fellesfyrverkeri er positivt.

– I Trondheim har de et familiefyrverkeri i 6-tida og et større ved midnatt. Dette synes vi er fornuftig så lenge at det er under kontrollerte former. Med et fellesfyrverkeri får vi samlet alt på en plass og minker risikoen. Når flere setter av fyrverkeriet, så sprer man risikoen for branntilløp. Det andre er risikoen for skade. Ved ukontrollert oppskyting av fyrverkeri, så øker risikoen for skader, sier Rønning.

– Det kunne vært en idé å ta etter malvikingene?

– Ja, det ville ikke vært så dumt, sier brannsjef Bjørn Rønning.

I 2015 foreslo Tommy Reinås i Miljøpartiet de Grønne i Stjørdal at de lokale bestemmelsene for fyrverkeri skulle endres. Han så for seg et kommunalt fyrverkeri og forbud på steder med vernet bebyggelse eller ekstra stor brannfare. Reinås pekte på at dette var innført i byer som Trondheim og Bergen.

Spleiselag i Malvik

Roy Tronstad i T-Pyro forteller at det tikker stadig inn penger til markeringen på Midtsandtangen.

– Det ser lovende ut så langt. Det begynner å nærme seg 25.000 kroner og da er vi ikke så veldig langt unna det beløpet vi trenger. Målet er 10.000 kroner til, slik at vi kan vurdere at dette skal bli en årlig markering, sier Tronstad som håper at de får inn nok penger før rakettene fyres av natt til mandag. Han har lagt ut et arrangement på Facebook og folk kan bidrag med å sette penger inn på konto eller vippse.

– 160 personer har markert at de kommer på Midtsand og 500 har markert at de er interessert. Erfaring tilsier at det dukker opp mange som ikke har markert sin interesse og derfor ser det ut til å bli mye folk som kommer for å se fyrverkeriet, sier Tronstad.

Roy Tronstad i T-Pyro forteller at det har kommet inn 25.000 kroner til fellesfyrverkeriet på Midtsandtangen.

Foto: Privat