Inntektene til Midt-Norsk Transport ble redusert fra 60 til 40 millioner kroner i året etter at stjørdalsbedriften mistet kontrakten med en større kunde.

Midt-Norsk Transport driver både med megling av lastebil-frakt og transport med egne biler. I tillegg gir utleie av nærings-eiendommen på Sutterøy flere bein å stå på.

Onsdag hadde Midt-Norsk Transport besøk av ordfører Ivar Vigdenes og Tommy Reinås som leder komité kultur, næring og miljø.

Politikerne besøkte bedriften sammen med Jon Uthus som leder Stjørdal Næringsforum. Stjørdalsordføreren og næringsforeningen legger opp til å besøke minst en stjørdalsbedrift i måneden.

Vil lytte

– Vi prioriterer slike besøk ganske høyt i ledelsen i Stjørdal kommune. Vi er ute for å lytte, sier ordfører Vigdenes.

Han mener det er veldig viktig at ledelsen i kommunen er ute og møter representanter for næringslivet.

– Det er veldig viktig for oss å få innblikk i hva det lokale næringslivet er opptatt av, sier Vigdenes.

Både Jon Uthus i Stjørdal Næringsforum og gründer Jan Weiseth i Midt-Norsk Transport gir uttrykk for at de setter stor pris på at ledelsen i kommunen tar seg tid til å møte lokale bedrifter.

Knalltøft år

Hos Midt-Norsk Transport onsdag fikk ledelsen i kommunen og næringsforeningen innblikk i den kraftige omstillingen som transportbedriften i Stjørdal har vært gjennom de siste to årene.

Midt-Norsk Transport driver hovedsakelig med formidling av transportoppdrag mellom kunder og lastebiltransportører. Bedriften driver i tillegg transport for kunder med egne biler.

Derfor ble det et hardt slag for stjørdalsbedriften da de for to år siden mistet transportkontrakten med Glava-fabrikken i Stjørdal. Inntektene ble brått redusert fra 60 til 40 millioner kroner i året.

– 2016 var et knalltøft år, medgir Jan Weiseth.

Nye oppdrag

Han har lang erfaring fra transportbransjen og har bygget opp transportfirmaet. Weiseth slår fast at konkurransen i bransjen alltid har vært knalltøff og marginene veldig små. Derfor var det et hardt slag for stjørdalsbedriften da de mistet den store transportkontrakten.

Midt-Norsk Transport har vært gjennom en kraftig omstilling.

– Vi har solgt to lastebiler og jobbet hardt for å skaffe nye oppdrag, sier Weiseth.

Han er veldig glad for at firmaet har sluppet å si opp ansatte. Noen fant seg nye jobber og sluttet. Nå teller Midt-Norsk Transport 10 medarbeidere. Av disse er tre sjåfører. Resten jobber med spedisjon og administrasjon. Midt-Norsk Transport formidler transportoppdrag mellom kunder og rundt 40 selvstendige lastebileiere. Midt-Norsk Transport er spesialister på transport til Nord-Norge.

Generasjonsskifte

Midt oppi det hele har gründer Jan Weiseth (69) jobbet med å legge forholdene til rette for et generasjonsskifte i bedriften.

– Jeg har blitt så voksen at jeg må tenke på å pensjonere meg snart, sier Weiseth

Han sier seg veldig glad for at neste generasjon er villig il å overta. Både sønnen Marius Weiseth og stesønn Frode Engberg har «vokst opp» i bedriften og vil drive videre. Frode er daglig leder og Marius har salgs- og markedsansvar. I tillegg er begge med og tar i et tak der det trengs i bedriften.

– I en liten bedrift som vår må vi alle være som poteten. Vi må brukes til alt, sier Weiseth.