Torsdag og fredag denne uken samles det som kan krype og gå av politikere og næringslivsfolk i Trøndelag til det årlige Trøndelagsmøtet på Scandic Hell. Dit skal også ordfører og varaordfører i Malvik, Ingrid Aune og Ole Herman Sveian. Men i stedet for å kjøre eller å ta buss, tok de torsdag morgen beina fatt for å forflytte seg den knappe mila mellom Hommelvik stasjon og Hell.

- Dette gjøre vi rett og slett for å sette fokus på de nye prisene for å ta buss mellom Malvik og Stjørdal. Etter at trøndelagsfylkene ble samlet til et fylke fra nyttår, økte billettprisen for buss betraktelig. Det kan ikke være meningen, om vi ønsker at stadig flere skal reise kollektivt, sier ordfører Ingrid Aune, som håper at fylkeskommunen og AtB ser at dette prisforslaget og soneinndelingen ble feil.

Dobbel pris

I dag koster det 37 kroner å reise fra Malvik og inn til Trondheim og de andre kommunene som tilhører denne sonen. Det gjelder blant annet Melhus, som tilsvarer en distanse på 50 kilometer. Men skulle du være så uheldig å ha behov for å ta bussen fra Muruvik til Hell, blir prisen hele 74 kroner.

- Det er ganske merkelig at soneinndelingen går ved gamle fylkesgrensa når vi nå har slått sammen fylkene, sier Ingrid Aune.

Varaordfører Ole Herman Sveian sier at de har tatt opp problematikken på flere hold den senere tid.

- Vi har tatt det opp med våre parti på fylkesnivå og håper å få diskutert saken med de rette når vi ankommer Trøndelagsmøtet. Jeg vet at AtB kan endre prisoppsettet underveis det første året, men jeg tror kanskje at vi uansett må vente ett år til prisene og soneinndelingen skal opp til evaluering, sier Sveian mens han forserer de siste meterne til toppen av Gevingåsen.

Ingrid Aune og Ole Herman Sveian serverte varm solbærsaft på den gamle fylkesgrensa. Foto: Jon Håkon Slungård

Stort engasjement

Engasjementet rundt busspriser har vært stort i Malvik og i Stjørdal. Enasjement var det også rundt stuntet torsdag morgen. Aune og Sveian fikk følge av folk både på hele og deler av turen til Hell og Trøndelagsmøtet.

- Artig at folk slenger seg med, og underveis har biler tutet og folk vinket. Håper og tror at de er like uenig som oss i dagens billettsystem. Spesielt artig at rutebussen fra AtB tutet på oss på vandringen opp fra Muruvik, sier Ingrid Aune.

På den gamle fylkesgrensa spanderte Aune og Sveian varm solbærsaft og konfekt på alle som deltok.

- God solbærsaft fra Hommelvik smaker bestandig godt, konstaterte Ole Herman Sveian, som nå håper at fylkesgrensa på Gevingåsen kan røskes opp for godt, ikke minst i kollektivtransportens tegn.