Sju år på Vikhammer har ikke gjort noe hørbart med bergensdialekten til Ingeborg Sørensen. Sammen med malvikingen Magnus Halvorsen har hun laget en bemanningsplattform for helsepersonell. Hun står for helsekompetansen, mens han står for det økonomiske i selskapet.

Bladet stakk innom kontoret i Sirkus Shopping i Trondheim. På en stumtjener henger uniformen klar for oppdrag, for Sørensen setter ikke bare andre i arbeid. Hun tar oppdrag selv når det er et legekontor som ringer og trenger en legesektretær.

– Min store lidenskap er helse. Da vi startet firmaet var tanken at firmaet skulle leie ut helsesekretærer. Da jeg studerte til å bli helsesekretær pratet vi mye på skolen om hvordan vi skulle skaffe oss jobb. Vi hadde merket oss at veldig mange jobber ble utlyst internt, og at et nettverk er viktig for å få arbeid. Legemiljøet er ikke så stort og de spør gjerne andre leger om tilgjengelig arbeidskraft, forteller Sørensen.

To år etter utdanningen startet de Helsearbeiderne. I utgangspunktet kunne hun jo leie ut seg selv.

– Magnus har tatt seg av det økonomiske og han har vært en skikkelig støttespiller. Han pushet på, hadde tro på konseptet og at jeg kunne få det til. Jeg hadde i det minste meg selv å by på, for jeg kunne leie ut meg selv. Jeg fikk mange forespørsler og kunne etter hvert leie ut andre og skape denne plattformen vi har i dag.

Vokste i takt med magen

Å starte et nytt firma er hektisk og det var ikke noe unntak for Sørensen.

– En uke etter at vi hadde startet Helsearbeiderne fant jeg ut at jeg var gravid. Men da hadde vi allerede bestemt oss for å kjøre på. Vi følte at vi hadde kontroll og det skulle gå bra. Jokeren var om jeg klarte å jobbe under svangerskapet. Det fungerte kjempefint og selskapet vokste i takt med magen. Det var kjempegøy, sier hun.

– Jeg hadde en dame som jobbet da jeg var borte, men telefonen ringte jo til meg også. Husker at jeg lå på barselavdelingen og svarte på henvendelser. Men det var veldig gøy. Jeg hadde noe å gjøre når jeg var hjemme. For dette er en jobb man kan ta med seg overalt. Har jeg pc-en, så har jeg alt jeg trenger. Midt i dette bygget vi hus, så 2017 var et intenst år.

Samboer Magnus er tidligere minedykker, men arbeider som ROV-operatør i Nordic Subsea.

– Han er vokst opp på Vikhammer og vi har hatt god hjelp fra svigerforeldre og familie. Hadde det ikke vært for dem, så hadde vi bodd i Bergen. Jeg trives og kan ikke skjønne at det har gått sju år siden jeg kom hit. Vi har kontor hjemme, og det blir mye arbeid etter at vi har lagt barna våres, sier tobarnsmoren.

Samboerparet Magnus Halvorsen og Ingeborg Sørensen bruker mye tid i hjemmekontoret på Vikhammer. Foto: Privat

Helsearbeidere

Hun forteller at de i dag er sju arbeidere inkludert henne selv.

–Det er seks arbeidstakere ute i bedrifter, sier Sørensen og legger til at plattformen ikke lengre bare for helsesekretærer.

–Jeg tenkte i første omgang at det var helsesekretærer vi skulle leie ut, for det var blant dem jeg hadde mitt nettverk. Men det tok jo en helt annen retning, fordi jeg fikk forespørsler om både helsefagarbeider og sykepleiere. Nå har vi alle mulige yrkesgrupper innenfor helse.

–Stort marked?

–Svaret på det er ja. Når det kun er meg som er jobber på kontoret, kan vi ikke bli større enn det jeg makter over. Jeg har veldig mange gode vikarer og mange ute på kontrakter. Skal vi bli større må jeg ha flere på kontoret, sier hun og legger til at de har ambisjoner til fortsatt vekst.

–Målet er ikke å være størst, men alltid å levere det kundene ønsker og trenger. Vi er opptatt av å bidra til at bransjen skal ha flinke og genuint interesserte folk på jobb. I tillegg til at vi hjelper folk med å skaffe seg en jobb som de virkelig ønsker gjennom vårt nettverk. Vi har flere solskinns-historier med vikarer som har blitt ansatt fast etter et oppdrag gjennom oss, sier hun.

Vil vokse

– Hvordan ser fremtiden for firmaet ut?

– Jeg drømmer at Helsearbeiderne skal bli et navn alle kjenner til. Nå er vi i Trondheim og Kristiansund, men vi vil selvfølgelig til Bergen og ha en avdeling på hjemplassen min. Det innebærer at vi vil være et firma på landsbasis en gang, men vi må vokse i takt med forespørslene. Veien blir til mens vi går. Lærekurven er bratt. Det er også interesse fra andre bedrifter, men vi må ha litt is i magen. Jeg har bare jobbet fullt siden september,sier Sørensen.

– Når det ringer et legekontor, så kan jeg ta oppdraget selv. Det synes jeg er dritgøy. Det å jobbe på et legekontor er like artig, som å sitte her å drive Helsearbeiderne. Jeg liker å finne en balanse mellom å være ute og det å jobbe her på kontoret.

Samboerparet har mange drømmer som de tenker at Helsearbeiderne kan oppfylle etter hvert.

– Vi bygger stein for stein. Vi har også et tilbud om hjemmehjelp. Vi ønsker at dette skal være mer enn bemanning. At dette skal være et tilbud som også hjelper folk privat.

Instruktør

Sørensen har jobbet litt på Vikhammer legekontor, men mange har også trimmet i hennes timer på Sport og Trim.

– Jeg er utdannet personlig trener og instruktør. Da jeg kom til Vikhammer jobbet jeg litt på Sport og Trim. Der har jeg vært instruktør siden. Det har vært en veldig kjekk måte for å bli kjent med folk her på. Vi stortrives på Vikhammer, sier Ingeborg.