Møterom Værnes var seremonisted da varaordfører Ole Hermod Sandvik utførte den historiske vielsen mellom fosningen Charlotte Mollan og Otte Bremset fra Skatval.

- Det gikk veldig bra, og seremonien ble akkurat slik vi ønsket det, sier Charlotte Mollan, like etter at hun hadde gitt sitt ja til Otto Bremset.

Fikk brura

Brudgommen smilte fra øre til øre etterpå.

- Jeg fikk jo brura, sier han, og fortsetter:

- Jeg er storfornøyd. Vi hadde ikke tid til å planlegge noe stort bryllup, og derfor valgte vi denne løsningen. Om et år eller to skal vi arrangere en større sammenkomst med villmarkstema for venner og familie. Vi vet ikke når, men fest blir det, lover han.

Selve vielsesseremonien var overstått i løpet av få minutter. Her signerer Charlotte Mollan protokollen på at hun nå er gift med Otto Bremset. Foto: Frank Skaufel

Spent varaordfører

Selve vielsesseremonien var overstått i løpet av noen få minutter. Varaordfører Ole Hermod Sandvik ledet ritualet, og barna Anna Mathilde (10), Ingrid Olivia (7) og  Lyder (5) bidro underveis og sørget for at brudeparet fikk overlevert ringene som symbolet på at de nå er rette ektefolk.

- Det ble en fin ramme rundt vielsen, og mange på rådhuset og i det lokale næringslivet har bidratt til at rommet ble så stilfullt, sier Sandvik.

Han var selvfølgelig spent foran den historiske begivenheten på rådhuset.

- Da jeg begynte i politikken var ikke dette en aktuell problemstilling. Det er en stor sak for dem som skal gifte seg, og vi har besøkt tingretten i Steinkjer og vært i Trondheim for å hente impulser. Selv om det er en enkel seremoni, skal det gjøres riktig ettersom det er en så viktig sak, sier han.

Barna Lyder (t.v.), Anna Mathilde og Ingrid Olivia deltok under vielsen, og sørget for at Charlotte Mollan og Otto Bremset fikk overlevert gifteringene. Foto: Frank Skaufel