Nyetablerte Proletarteateret vil ha flere med på laget. Søndag holder foreninga åpent møte i Bruket kulturhus.

Smakebiter

I oktober presenterer Proletarteateret musikalen Sildslaget i Hommelvik. Tekst og musikk er stort sett ferdigskrevet, og i morgen vil deler av innholdet gjøres tilgjengelig for publikum.

– Vi kommer til å informere om prosjektet og gi noen smakebiter på musikalen. I tillegg vil det bli mulig å tegne støttemedlemskap i Proletarteateret, sier nestleder Øystein Sneisen.

Flere prosjekt

Foreninga består for øyeblikket kun av et styre på fem personer og Sneisen legger ikke skjul på at behovet for flere hender allerede har begynt å melde seg.

– Det er litt for få personer til å bygge en ordentlig organisasjon. Tanken er jo å leve videre etter høstens forestilling og utvikle foreninga med nye prosjekt. Det kan være greit å ha noen å spørre om hjelp innimellom, sier hommelvikingen.

Økonomisk motiv

I ønsket om flere medlemmer ligger naturligvis også et økonomisk motiv. Ifølge Sneisen koster et støttemedlemskap 100 kroner i året.

– Det er ikke all verden for å støtte opp om lokal kultur, sier Øystein Sneisen.

Musikalen Sildslaget er inspirert av et masseslagsmål i Hommelvik høsten 1951. På en fest i Folkets Hus barket tilreisende fiskere og hommelvikinger sammen. Om lag 500 personer var involvert.