Det er nå over et år siden stjørdalspolitikerne sa ja til å støtte byggingen av en minihoppbakke i skolegården ved Haraldreina Skole. Det er idrettslaget Nybrott som står bak planene. Prosjektet ble stoppet etter at naboer la inn protest mot plasseringen av skileikanlegget.

Det er hvor på området minihoppbakken skal plasseres, det strides om. Opprinnelig skulle bakkekonstruksjonen vil ruve tre meter over terrenget.

Vil ha opprinnelig plassering

– Vi har undersøkt flere mulige plasseringer, men konkludert med at den opprinnelige plasseringen er den eneste mulige, sier Frode Aune i Idrettslaget Nybrott.

LES OGSÅ: Nå blir det hoppbakke på Haraldreina

Han legger til at verken idrettslaget og skolen ikke ønsker å legge seg ut med naboene. Det er også årsaken til at hoppbakkekonstruksjonen er redusert litt i høyden.

Vurderer klagen

Enhetsleder Geir Aspenes som leder arealavdelingen i Stjørdal kommune sier at rådmannen nå er i gang med å vurdere byggesøknaden og klagen. Rådmannen vil legge sin anbefaling på bordet til politikerne i komité plan som tar den endelige avgjørelsen.

De berørte partene har også mulighet til å klage på avgjørelsen. Hvis det skjer, sendes saken over til fylkesmannen.

Bakke for leik og moro

Hoppentusiastene i I.L. Nybrott mener hoppbakken i skolegården ved Haraldreina blir den minste skikkelige hoppbakken i Stjørdal. Planen er å lage en 4K hoppbakke – hvor det altså kan hoppes rundt fire meter. En bakke for leik og moro.

Hoppbakken planlegges som plastbakke. Det betyr at den vil kunne brukes hele året. Budsjettet er på 370.000 kroner og Nybrott-gjengen planlegger mye dugnad. De vil også søke om spillemidler til anlegget. Bakken har fått navnet «Kråka» og er beregnet på de aller yngste hopprekruttene.