Den 10. utgaven av Hell Open Yatzy arrangeres i lokalene til Stjørdal MC fredag kveld den 26. januar. Men tidligere på dagen arrangeres det en superfinale bestående av fire spillere.

– Det skjer utenfor Ark Bokhandel på Torgkvartalet, og det skal spilles én runde, sier Odd Petter Haugseth i Foreningen Stor Straight.

Superfinalebordet skal bestå av ordfører Ivar Vigdenes, konstituert stjørdalslensmann Arne Henrik Ulvin, tidligere vinner i Hell Opten Yatzy, Knut Smågård og en fjerde person som så langt ikke er bekreftet.

– Vi gjør dette for å få litt blest rundt turneringen senere på kvelden, og det vil også bli muligheter til å melde seg på neste års turnering, forteller Haugseth.

For få spillere til Lånkehallen

124 spillere setter seg rundt yatzybordene 26. januar. Etter planen skulle turneringen arrangeres i Lånkehallen, men for få påmeldte satte en stopper for det.

– Vi måtte hatt minst 300 påmeldte. Tallet økte ikke noe særlig etter at det ble sendt ut en «reminder» for ei uke siden. Derfor ble det besluttet å bruke lokalene til Stjørdal MC i år også. Det kom inn mellom 20 og 30 etteranmeldinger etter at vi ble fulltegnet, sier Odd Petter Haugseth.

Neste år planlegger Foreningen Stor Straight å arrangere turneringen i Trudvang i Lånke.

– Der er det plass til mellom 160 og 170 spillere. Så prøver vi med Lånkehallen i 2020. Det er iallfall tanken nå, opplyser Haugseth.

Favoritter

– Hvem er favoritter i årets turnering?

– Vi har tre spillere fra familien Smågård som blir tøffe. I tillegg har et titalls personer hevdet at de skal vinne i år. Det er ingen tvil om at selvtilliten er høy i regionen.