- Man rekker så vidt å få med seg noe før sendinga er slutt, sier May Heidi Strid, TV-seer bosatt i Meråker.

Vil vises på rikssendingene

Distriktsnyhetene for hele landet har fra nyttår gjennomgått en endring i sendetidene på TV.

De gamle sendetidene som varte fra 18.45 til 19.00, og fra 20.55 til 21.00, har blitt erstattet av tre femminutters epoker. De nye vises 18.55, 20.55 og 22.55.

- Tidene har forandret seg, det er nå flere som ser på TV senere på kvelden enn før, sier distriktsredaktør i NRK Trøndelag, Merete Verstad, som begrunnelse for nyordningen.

Hun forklarer at NRK ønsker at stoff fra distriktene skal vises på rikssendingene, og at NRK Trøndelag har som ambisjon å vises der også.

Distriktsredaktør i NRK Trøndelag, Merete Verstad forteller at de er nødt til å omprioritere ressurser, for å vises der publikum befinner seg.. Foto: Privat

Kvalitet over kvantitet

Verstad forteller videre at de er nødt til å omprioritere ressurser, for å vises der publikum befinner seg.

- Selv om det er blitt færre saker på distriktsnyhetene, så er de av en høyere kvalitet. Omprioriteringen av ressursene vil på denne måten styrke nyhetstilbudet til TV-seerne, i tillegg til at vi kan satse mer på nyheter på nett og radio.

- Ting var bedre før

Kommentarfeltet til NRK Trøndelag på Facebook har den siste tiden blitt preget av misnøye fra faste TV-tittere.

- Man rekker jo knapt å si hallo før det hele er over, skriver en kvinne i kommentarfeltet.

May Heidi Strid fra Meråker har samme oppfatning, og mener TV-reportasjene blir for overfladiske på grunn av mangel på tid.

- Sendingene blir som små snutter, og rekker ikke å gå i dybden på noe som helst. Jeg synes ikke disse forandringene styrker nyhetstilbudet i det hele tatt.

Strid utdyper at det som beskrives som et styrket nyhetstilbud, kutter bort fem minutter med sending, totalt sett.

- Bortprioriterer de eldre

- Den siste tiden har vi opplevd et dramatisk fall i TV-seere, noe som foreslår at det er riktig å satse mer på andre plattformer, sier Verstad.

Verstad forteller at flertallet av de som følger de lineære distriktsnyhetene består av den eldre generasjonen på over 60 år.

- Vi er også nødt til å konsentrere oss om den yngre generasjonen, og tror at totaltilbudet vil bli bedre av de forandringene vi går i gjennom nå.

May Heidi Strid mener at den eldre generasjonen ikke må straffes fordi ungdommen ikke bruker TV-en for å finne nyhetene.

- Dette er en meget dårlig unnskyldning, synes jeg. De eldre blir bortprioritert.

Kan miste seere

Strid forteller at hun kjenner folk både i Finnmark og sør i landet som er misfornøyde med det nye opplegget.

- Jeg tror NRK kommer til å miste flere seere om de ikke returnerer til sine originale sendetider, for dette kan det bli opprør over i hele landet, sier Strid.

Skal evaluere sendetidene

Etter mange reaksjoner fra publikum vil NRK foreta en evaluering angående omstillingen.

- Det er registrert en del reaksjoner fra trofaste seere som er glad i Midtnytt. Vi vil ikke gå tilbake til våre originale sendetider nå, men heller evaluere situasjonen etter en stund.

Verstad sier at det kun har gått en uke siden forandringene inntraff, og at det er mulig at både NRK og publikum vender seg til de nye sendingstidene.

- I ettertid ser vi at værmeldingen har blitt for uoversiktlig, så den vil endres fortløpende.