Andre helga i februar gjennomføres det første årsmøtet for ett nytt og felles Senterparti for Trøndelag. Møtet arrangeres på Scandic Hell og nå har valgkomiteen levert sin innstilling for det nye styret.

Der er varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, foreslått til vervet som 2. nestleder.

Artig å bli spurt

Han er glad for å bli spurt og ser fram til å være nært den kommende utformingen av nye Trøndelag.

- Selvsagt er det artig å bli spurt om å ta på seg et slikt verv. Her kommer vi nært de prosessene som foregår i fylkespolitikken, og det ser jeg som en fordel for partiet og Malvik, sier Sveian.

- Hvilken fylkespolitisk erfaring har du fra tidligere?

- Jeg var fylkesleder for Senterungdommen et par år på midten av 90-tallet. Det første automatisk til at jeg satt i fylkesstyret i det som den gang var Sør-Trøndelag Senterparti. I tillegg var jeg ungdomskandidaten til partiet ved stortingsvalget i 1997. Så litt erfaring har jeg fra fylkespolitikken, fortsetter Sveian.

Ett år

Sveian vil etter valgkomiteens innstilling i første omgang bli valgt som 2. nestleder for ett år, om innstillingen får støtte av fylkesårsmøtet.

Valgkomiteens innstilling til styre i Trøndelag Senterparti:

Leder: Gunn Iversen Stokke (Skaun)

1. nestleder: Per Olav Tyldum (Overhalla)

2. nestleder: Ole Herman Sveian (Malvik)

Studieleder: Guri Heggem (Røros)

Styremedlemmer: Steinar Bach (Lierne), Mariell Toven (Trondheim), Geir Arild Espenes (Oppdal), Kari Anita Furunes (Meråker), Hanne Haldogard Bjørkli (Orkdal), Pål Sverre Fikse (Verdal), Astrid Jakobsen (Osen) og Tone Beate Fossli (Namdalseid)