Meråker kommune og Henrik Vinje er enige om en avtale som innebærer at Vinje fratrer stillingen som rådmann i Meråker kommune. Det var rådmannens rådgiver, Jarle Øra, som bekreftet det til Bladet sist fredag.

Bladet forsøkte å få en kommentar fra ordfører Kari Anita Furunes før helga, men hun besvarte ikke våre henvendelser. Nå har hun sendt ut en pressemelding, der hun bekrefter at det er enighet om en sluttavtale for rådmannen.

Rekrutterer ny rådmann

Avtalens bindende virkning er avhengig av at formannskapet godkjenner den.

«Kommunestyret har gitt et utvalg fullmakt til å forhandle frem en sluttavtale med rådmann Henrik Vinje med juridisk bistand. Ordføreren og rådmannen har nå signert en sluttavtale. Det er formannskapet som er gitt myndighet til å godkjenne den sluttavtalen som nå er fremforhandlet», står det i pressemeldingen.

Avtalen som nå er inngått, med forbehold om formannskapets godkjenning, innebærer blant annet at Vinje trer ut av stillingen som rådmann ved å gå ut i permisjon med lønn fra 15. februar 2018. Vinje fratrer sin stilling den 15. juni 2018.

– Ved inngåelsen av avtalen har Vinje akseptert at kommunen kan starte arbeidet med å rekruttere en ny rådmann, opplyser Kari Anita Furunes.

Skrev brev

Forholdet mellom rådmannen og ordfører Kari Anita Furunes har vært dårlig i lengre tid. Konflikten dukket opp til overflaten da formannskapet sist i september fikk lagt på bordet en sak om «Spørsmål knyttet til rådmannens arbeidsforhold».

Etter dette eskalerte konflikten, blant annet i form av brevskriving mellom partene med gjensidige beskyldninger.

Saken har også vært behandlet to ganger i kommunestyret, begge ganger for lukkede dører.

«Jeg følte meg helt overkjørt. Samtidig følte jeg press om at jeg burde vurdere å fratre stillingen», skrev Vinje i et ni sider langt brev til kommunestyrets medlemmer tidligere i vinter.