I løpet av dagen i dag, mandag, har tre fly måttet returnere fra Trondheim lufthavn Værnes etter at landingsforsøkene ble avbrutt som følge av sterk vind. Det forteller fungerende lufthavndirektør Thomas Wintervold til Bladet.

– Det var blant annet fly fra Stockholm og København som ikke kunne lande, sier han.

Vinden skal løye

Wintervold opplyser at totalt åtte avganger ble innstilt fra flyplassen på Værnes mandag morgen. Det på grunn av at de hadde for få fly på bakken til å gjennomføre de planlagte flyavgangene. Til sammen 14 fly måtte returnere fra Værnes i løpet av søndag ettermiddag og kveld.

– Det var relativt rolige vindforhold i formiddag, men vinden tiltok igjen i ettermiddag. Meteorologene har varslet at vinden skal løye fra 21-22-tida mandag kveld, sier Wintervold.

På flyplassenes hjemmeside ser vi at det utover kvelden ligger an til å bli noen forsinkelser – både på avgang og ankomst.

Her har du hele oversikten (ekstern lenke).

– Hvis meteorologene får rett i sine spådommer om at det skal bli mindre vind utover kvelden, så vil vi etter all sannsynlighet være i normal drift igjen fra tirsdag morgen, sier Thomas Wintervold.

Lite kaos og frustrasjon

Han vil rose både flypassasjerer og flyselskap for god tålmodighet de siste par dagene.

– Jeg gikk meg en tur og sjekket forholdene i formiddag, og det var lite kaos og lite frustrasjon. Vi har stor forståelse for at dette påvirker folk. Noen som skulle reise fra Værnes søndag kveld kom seg ikke av gårde før mandag, og det er selvfølgelig ikke bra. Samtidig vil jeg gi ros til flyselskapene og deres samarbeidspartnere som har gjort en flott jobb med å booke om passasjerer til andre avganger, sier Wintervold.