De siste dagene har vært preget av sterk vind i Trøndelag. Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Espen Biseth Granan, opplyser til Bladet at man fortsatt må regne med en solid vindtrekk de kommende dagene.

– Det har vært vind fra sørøst tirsdag, og den skal holde seg både onsdag og torsdag. Så vinden gjør det til at det kan bli litt småruskete, men den blir ikke så kraftig som den har vært de siste par dagene, sier Granan.

Kaldere værtype

Ifølge værprognosene tirsdag kveld er det ikke noe nedbør i sikte resten av uka.

– Skydekket skal holde seg stort sett stabilt, og innimellom kan det også bli litt gløtt av sol, forteller Espen Biseth Granan.

– Hva med temperaturene?

– Temperaturen går ned og vil ligge på minussiden. Vi går inn i en kjøligere værtype i tiden framover, og det er ikke utenkelig at vi til helga får temperaturer ned mot 8-9 kuldegrader. Men det er litt for tidlig å si noe bastant på det ennå, sier Granan.

– Det blir uansett fine forhold til å komme seg ut på ski. Nå blir det rett og slett ypperlig skiføre hos dere, legger han til.

Værnes

Også i dag, tirsdag, har flere fly vært innstilt på Trondheim lufthavn Værnes. Ifølge Avinors hjemmeside er det forsinkelser både på ankomst og avgang utover kvelden.

Problemene tirsdag skyldes kraftig snøvær på Gardermoen.

– På Værnes er det brukbare forhold, men utfordringen i dag er at det er et enormt snøvær på Gardemoen og det fører til forsinkelser som forplanter seg til hele landet, sa fungerende lufthavndirektør Thomas Wintervold til Bladet i formiddag.

Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan tror ikke vinden i Trøndelag resten av uka skal by på problemer for flyplassen på Værnes.

– Det at vinden kommer fra sørøst er en ugunstig retning på Værnes, og det kan sikkert bli litt småturbulens på gitte tidspunkt. Men det skal ikke være nok vindstyrke til at det oppstår landingsproblemer, og det sier jeg uten at jeg er noen ekspert på området, presiserer Granan.