Kun to timer etter at herrelaget ble norgesmester, gikk også kvinnelaget inn til seier og gjorde stafettdagen fullkommen for Meråker og IL Varden Meråker søndag. For en dobbel skifest under norgesmesterskapet på ski på Gåsbu! Et ski-NM er ensbetydende med Meråker-reklame så det holder. Slik har det blitt de siste årene. Og at både damelaget og herrelaget fra samme klubb vinner stafetten har ikke skjedd siden 1976 - da var det BUL som dro hjem dobbeltseier.

Vi har skrevet flere ganger om superbygda Meråker som har en skole som spytter ut skitalenter. Og det er god grunn til å gi idrettsmiljøet i Meråker denne hederen. For det er ikke bare de som går for IL Varden Meråker som er produsert i Meråker. Idrettslinja ved Meråker videregående skole serieproduserer skitalenter. Andre aktuelle navn som Martin Johnsen Sundby, Niklas Dyrhaug, Kathrine Rolsted Harsem og Petter Northug har gått sine kilometer på ski i Grova. Også utøvere fra Hommelvik har utviklet seg i fjellbygda. For eksempel Jan Thomas Jenssen som er tatt ut til U23-VM i Sveits. Men også innen skiskyting og skyting får skolen i fjellbygda fram utøvere på nasjonal og internasjonal toppnivå.

Den doble seieren søndag er en enorm reklame for det kommende norgesmesterskapet på ski som skal arrangeres i Meråker neste år. At IL Varden Meråker kan stille med nummer 1 på brystet både på damelaget og herrelaget i stafetten er virkelig noe å være kry over. Og det er en stor fordel.

De gode resultatene i Meråker kommer ikke uten videre. Skimiljøet i Meråker hviler ikke på sine laurbær. De utvikler treningsfasilitetene hele tiden. De har et proft snøproduksjonsanlegg og er i gang med å planlegge rulleskianlegg. Dette vil gjøre at det blir enklere å tilrettelegge for gode skiforhold selv om det ikke er store mengder snø.

Den vinteren vi så vidt har startet på har så langt vært fantastisk. I dag kan du lese at sportsbutikkene lokalt selger felleski som hakka møkk. I Stjørdal har alpinanleggene både i Skjelstadmark og Elvran åpnet for sesongen. I Meråker og på Storlien er det godt med besøk i bakkene. I helga var det trengsel på parkeringsplassen ved skibrua i Remarka og utenfor Abrahallen. Mens det de siste vintrene stort sett bare har vært skigåing i Selbuskogen, er det nå mulig å gå på ski i skianleggene både i Malvik, Meråker og Stjørdal. Det er nok snø og det har vært en stabil vinter. Unger som har fått nye ski i julegave får faktisk brukt dem.

Da er det ekstra artig å ha rollemodeller og skihelter å se opp til lokalt, som gjør det formidabelt i skisporet. En snøvinter betyr mye for vintersportene. Det er også herlig å se at tre av de seks utøverne som tok stafettgull i helga faktisk er fra Meråker - ei bygd med drøyt 2500 innbyggere. Det er det all grunn til å være stolt av. Vi gratulerer!