Søndag 21. januar er det nøyaktig 150 år siden Turistforeningen ble stiftet.

– Dette feirer vi i Nord-Trøndelag Turistforening med utebursdager på seks ulike steder; Namsos, Grong, Steinkjer, Inderøy, Innherred og Stjørdal, opplyser Aasta Folvik i Nord-Trøndelag Turistforening i en pressemelding.

Når Norges største friluftslivsorganisasjon fyller år, skal alle få være med å feire. Rundt 150 utebursdager landet rundt går av stabelen på «Kom deg ut-dagen» 21. januar, med totalt 40.000 små og store bursdagsgjester.

– Dette er en feiring av DNTs første 150 år som forening, men vel så mye feirer vi at vi er en turnasjon som elsker friluftsliv. Vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på verdens største utebursdag denne dagen, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas

De fleste av DNTs 57 medlemsforeninger er klare til feiring med varierte tilbud; bursdagsleker, natursti, bålkos, konkurranser, turer og mye mer.

Det var Turistforeningens «far», Thomas Heftye, som 21. januar 1868 samlet et knippe utvalgte på Sarabråten i Østmarka i Oslo og dannet foreningen.

– Å gjøre det enkelt og rimelig å drive et allsidig friluftsliv var ønsket tilbake i 1868, noe vi har som rettesnor den dag i dag. Heftye visste hva han drev med, for i dag er friluftslivet noe av det mest populære man kan holde på med, sier Øveraas.