Arnfinn Balstad fra Elvran forteller at familien var på besøk hos hans bror Ola Balstad på Selbustrand i helga. Det som skulle bli en trivelig familietur ble en trist historie.

- Det er mange måter å miste hunder på, men dette er litt spesielt. Søndag ettermiddag skulle vi ta en liten luftetur ovenfor gården og dro opp en skogsbilvei som er ganske mye trafikkert. Asterix hang med oppover, men da vi kom et stykke oppi marka var han borte. Han bruker jo å farte litt, men etter hvert begynte vi å lete etter ham, for vi syntes at det var ulogisk at han var borte så lenge. Men vi fant ikke hunden. På tur nedover til gården så vi at det fløy opp ei ørn. Det begynte å bli dårlig lys og vi tenkte ikke så mye på det da, sier forteller Balstad.

To ørner

De dro hjem til Elvran og hadde et håp om at hunden dukket opp i løpet av natta.

- På veien hjem kom vi til å tenke litt på den ørna vi så i marka, og bestemte oss for å dra oppover neste dag for å se om det var noe som kunne ha tatt Asterix. Da vi dro oppover skogsbilveien neste dag, lettet det to ørner på det stedet vi så ørna kvelden før. Ti meter fra skogsbilveien fant vi en maltraktert Asterix, forteller Balstad.

Saken fortsetter under bildet.

Erica Johanne Balstad og Rachel Margrethe Balstad sammen med Silky Terrieren Asterix. Foto: Privat

De tok med seg det som var igjen av hunden til dyrlege.

- Asterix var knappe fem kilo, men da vi veide ham hos dyrlegen var det bare 3,9 kilo igjen, sier Balstad som fikk bekreftet at hunden hadde blitt spist på av ørn.

Utenkelig

Asterix er en Silky Terrier og ble 3,5 år.

- Jeg har hørt om at ørn har prøvd å ta hunder før, men det er ikke noe jeg tenkte skulle skje oss. Spesielt ikke nede i bygda, slik som dette.

- Ser dere mye ørn på gården til broren din?

- Den siste tida har vi sett noen fugler. Det kan jo ha noe med årstiden og mattilgangen for dem, men jeg har ikke ofret en tanke om at de skulle ta hunden, sier Balstad.